Na winnen Ophir Award is de film ‘Azië’ met Shira Haas Israëls inzending naar de Oscars (video)

Screenshot Azië met Shira Haas

Ruthy Pribar’s Azië won de Ophir Award voor Beste Film en wordt de officiële selectie van Israël voor beste internationale speelfilm bij de Oscars. De winnaars van de Ophir Awards, de prijzen van de Israëlische Academie voor Film en Televisie, werdenvanwege het coronavirus, aangekondigd tijdens een speciale uitzending van Koby Meidans show, Culture Agent, op de Publieke omroep Kan, ter vervanging van de gebruikelijke uitgebreide live-ceremonie voor een grote publiek.

Azië won verschillende andere topprijzen, waaronder die voor Beste Actrice (Alena Yiv), Beste Vrouwelijke Bijrol ( Shira Haas bekend uit Shtisel en Unorthodox) en Beste Cinematografie (Daniella Nowitz).

De film ging afgelopen voorjaar in wereldpremière op het Tribeca Film Festival, waar Haas de prijs voor beste actrice won.

Asia vertelt het verhaal van een Russische immigrantenmoeder (Yiv) en haar complexe relatie met haar zieke dochter (Haas).

De Ophir-overwinning voor Haas sluit een fenomenaal jaar af voor de jonge actrice, die de eerste Israëlische was die genomineerd was voor een Emmy, voor haar rol in de Netflix-serie, Unorthodox.

Haas, die dezelfde vreugde en oprechte dankbaarheid projecteerde die ze toonde na al haar vele triomfen dit jaar, vertelde Meidan dat “ik niet zie dat mijn carrière twee tracks heeft”, een internationale en een Israëlische, en dat ze alleen maar blij is om te kunnen werken.

Momenteel draait ze het derde seizoen van Shtisel, een Israëlische serie over een ultraorthodoxe familie die een grote hit is op Netflix. Ze zei dat het binnenkort de hoofdrol zou kunnen spelen in een internationaal project, maar dat het te vroeg was om het al aan te kondigen

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!