Israëlische kunststudenten ontwerpen mondkapjes voor gehandicapten

Japanese Charcoal mondkapjes. Foto Bezalel Academy

Studenten van de Bezalel Academy of Art in Jeruzalem hebben innovatieve mondkapjes ontworpen, die elk voorzien in een potentiële onvervulde behoefte van een gehandicapt persoon.

Verschillende variaties van mondkapjes omvatten ontwerpen om te voldoen aan de behoeften van mensen met handicaps, van doven en slechthorenden tot mensen met aanraakgevoelige problemen, evenals een alternatief ontworpen mondkapje voor de risicogemeenschap, waardoor met een gerust hart hun huis kunnen verlaten. 

Ontworpen in een onconventionele vorm voor een mondkapje dan velen zouden verwachten, ziet het ontwerp voor slechthorenden er misschien niet uit als een mondkapje, maar functioneert het op een vergelijkbare manier. Door zijn unieke vorm wordt het grafeen gebruikt om ziektekiemen uit te filteren. De stof creëert een “elektrische lading” die de infecterende deeltjes afbuigt.

voor mensen die afhankelijk zijn van liplezen en gezichtsuitdrukkingen. Foto Bezalel Academy

De naam van het ontwerp vertaalt zich naar “bij zijn, maar zonder te voelen”. Doordat het in de neusgaten van de gebruiker is aangebracht, kan de onderste helft van het gezicht nog steeds worden gezien, zodat slechthorenden gemakkelijker kunnen communiceren via liplezen en gezichtsuitdrukkingen.

Met de naam “Pullup”, het ontwerp dat geschikt is voor mensen met aanrakingsgevoelige problemen, is een eenvoudig sieraad dat de nek van elke trui met hoge kraag in een mondkapje verandert. Het eenvoudige maar elegante ontwerp trekt het materiaal van de sweater boven de neus door het aan de stof te knippen terwijl het boven het puntje van de neus hangt.

Het ‘Pullup’-masker is ontworpen voor mensen met sensorische problemen. Foto Bezalel Academy

Het ontwerp is bedoeld voor mensen, inclusief kinderen, die vooral moeite hebben met het gevoel van het mondkapje op hun gezicht en minder worstelen met het gevoel van hun eigen kleding op hun gezicht. 

Een extra maskerontwerp wordt het “CoPine”-mondkapje genoemd en is gemaakt van verweven naalden van koper en grenen, die beide antivirale en geneeskrachtige eigenschappen hebben. 

Het CoPine-masker. Foto Bezalel Academy

Ten slotte is er het mondkapjes “Japanese Charcoal” gemaakt van houtskool dat op natuurlijke wijze gifstoffen filtert. Door deze twee alternatieve ontwerpen kunnen risicopatiënten zich veilig voelen wanneer ze het huis verlaten.

Foto Bezalel Academy

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)