Jonge Joodse en Arabische ondernemers maken samen plannen voor Jeruzalem

De jonge Joodse en Arabische ondernemers. Foto door May Hatib via ISRAEL21C

Voedselverspilling, Arabisch leren en waardering voor de geschiedenis van Jeruzalem zijn allemaal in de gedachten van jonge lokale bewoners tijdens een eerste hackathon in zijn soort.

Terwijl de met gras begroeide gazons in het Margalit Startup City– complex in Jeruzalem gewend zijn om ondernemersgeest te huisvesten, speelden ze onlangs een unieke ervaring: een hackathon voor 20 jonge Joodse en Arabische Jeruzalemmers om projecten te pushen die hun stad zouden kunnen verbeteren, meldt ISRAEL21C.

Onder de deelnemers was Yusuf Awada, die door zijn ervaring als ober geschokt was over de hoeveelheid voedselverspilling en sprak over de behoefte aan een app die overtollig voedsel lokaliseert en verdeelt aan mensen in nood.

Deelnemers Gilad Sevitt en Michal Rosen presenteerden een idee voor een app om diegenen te helpen die Arabisch willen leren, terwijl Ohad Stosel een app voorstelde om oude foto’s van Jeruzalem te vergelijken met moderne beelden terwijl je de plekken bezoekt.

“We hebben een visie om een ​​innovatief, geïntegreerd platform van Jeruzalemieten uit alle sectoren te bouwen. Dit is het begin van een visie en bruggen bouwen. In de tijd dat virtual reality alles omvat, creëren we realiteit ”, zegt Yonatan Arnon, een van de organisatoren van het evenement.

Hackathon-organisatoren Adnan Jaber (links) en Yonatan Arnon flankeren JVP-oprichter Erel Margalit tijdens het evenement in Jeruzalem. Foto door May Hatib via ISRAEL21C

“Deze ontmoeting is een droom die uitkomt. Ik ben in veel vredesprogramma’s geweest, maar nooit in Jeruzalem. Laten we samen leren en samen slagen. Diversiteit zal winnen,” zei medeorganisator Adnan Jaber.

De organisatoren van de hackathon werken er nu aan om voort te bouwen op deze eerste ontmoeting en om een ​​reeks verdere bijeenkomsten en samenwerkingen aan te gaan.

“Mensen zien Jeruzalem als een stad waar om gevochten wordt, maar we bewijzen dat het een stad van creativiteit is”, zegt Erel Margalit, de oprichter van JVP en de voorzitter van Margalit Startup City.

“De jonge ondernemers brengen energie naar de stad, en zij zijn de mensen die verbindingen leggen. Deze bijeenkomst bewijst de kracht die we hebben om samen grote dingen op te bouwen. “

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)