Opening Margalit Startup Center in Jeruzalem

Screenshot Facebook

Ondanks de toenemende coronacrisis in Israël, is in de afgelopen week het Margalit Startup City in Jeruzalem geopend door Erel Margalit, de oprichter en voorzitter van Jerusalem Venture Partners, samen met Moshe Lion, de burgemeester van Jeruzalem. 

Margalit Startup City omvat een 50.000 vierkante meter groot International Entrepreneurship and Innovation Quarter voor startups en multinationals, evenals een investeringscentrum en internationale onderzoeks- en ontwikkelingscentra, waardoor duizenden nieuwe banen aan de stad zullen worden toegevoegd.

Naast het economische centrum krijgt de wijk ook een cultureel en sociaal centrum, waar ook het Israëlische Centrum voor Nationale Dienst Vrijwilligers zal komen.

Negen startups uit Jeruzalem namen deel aan de lancering. Deze omvatten InnovoPro en HargolFoodtech, die innovatieve eiwitvervangers hebben ontwikkeld; de door ultraorthodox geleide digitale gezondheidsstartup Healables; big data-bedrijf Cnvrg; softwarebedrijf Vicarius; en SynergyMed onder leiding van de Arabische ondernemer Anan Copty.

Margalit Startup City. Foto Margalit

Margalit Startup City is een model voor sociaaleconomische ontwikkeling geïnitieerd door Erel Margalit en ontworpen om de vooruitgang van verschillende aspecten en delen van de stad te bevorderen. Het unieke model is gebaseerd op de oprichting van innovatiecentra die technologisch-zakelijk ondernemerschap verbinden met sociaal en cultureel ondernemerschap. 

Elk innovatiecentrum creëert er een thematisch ecosysteem, een motor voor samenwerking tussen verschillende belanghebbenden, waaronder investeringsfondsen en startups, in samenwerking met vooraanstaande universiteiten, onderzoeksinstituten en multinationals. Cruciaal is dat dit wordt uitgevoerd in samenwerking met de lokale gemeentelijke en landelijke overheid. Margalit Startup City fungeert als groeimotor voor de volgende generatie ondernemers.

Het model wordt al geïmplementeerd in het International Cyber ​​Center in New York, en bij de foodtech- en cyberinitiatieven in respectievelijk Noord-Israël en Beer Sheva.

Tijdens het evenement werd ook de “Margalit Startup City Community” (voorheen bekend als Kehila) opnieuw gelanceerd om sociale projecten te promoten, waaronder het organiseren van tientallen vrijwilligers uit het hele land die hun nationale dienst bewijzen, om te werken in lagere sociaaleconomische wijken om ondernemerschap en innovatie om hiaten in de Israëlische samenleving te helpen verkleinen. De organisatie had tot dusverre met ongeveer 40.000 kinderen gewerkt sinds de oprichting in 2003 door Erel en Debbie Margalit.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)