Lockheed Martin benoemt Israel Aerospace Industries als “Elite Supplier”

Blackhwack helikopter. Foto Lockheed

Israel Aerospace Industries (IAI) is door Lockheed Martin voor het derde opeenvolgende jaar tot “Elite Supplier” benoemd.

Lockheed Martin’s erkenning van IAI-uitmuntendheid dateert uit 2002, toen IAI een unieke oplossing ontwikkelde als antwoord op een uitdaging van Lockheed Martin’s Sikorsky-divisie: 20% gewichtsvermindering en verlaging van de prijs van de horizontaal opvouwbare stabilisatoren van de Black Hawk-helikopter in UH ​​/ HH -60M configuratie. IAI blijft de enige leverancier van dit product aan Lockheed Martin.

De horizontaal opvouwbare stabilisator is een eigen IAI-ontwikkeling gemaakt van composietmaterialen. Het controleert het stijgen en dalen van de helikopter. Tot op heden heeft IAI meer dan 4000 stabilisatoren vervaardigd die in alle helikopters van het Amerikaanse leger zijn gemonteerd.

De composietmaterialen bestaan ​​uit grafiet vezels die zijn verzadigd met hars om een ​​samenstel te kunnen vormen dat dezelfde fysieke eigenschappen en sterkte van het product behoudt. Vanuit onderhoudserspectief is dit een zeer duurzaam product dat bestand is tegen corrosie en erosie en tegelijkertijd zo sterk is als metaal.

IAI werd erkend voor zijn indrukwekkende naleving van de hoge normen die Lockheed Martin van zijn leveranciers stelt, waaronder kwaliteit, tijdigheid, reactie op speciale vereisten en aantrekkelijke prijzen.

IAI / ELTA Beer Sheva, is gespecialiseerd in het opnieuw ontwerpen van metalen vliegtuigonderdelen, antennes en radar koepels en hun fabricage uit composieten om de kosten te drukken en een aanzienlijke gewichtsvermindering te bereiken en maakt deel uit van de nieuwe innovatieve divisie die op de site wordt opgericht .

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!