Jeruzalem wordt paars verlicht ter ere van de Internationale Dag van Gehandicapten

Ter illustratie

De stad Jeruzalem zal iconische gebouwen in paars verlichten ter ere van de Internationale Dag van Gehandicapten, die plaatsvindt op 3 december, om mensen bewust te maken van de integratie van kinderen met een handicap in de samenleving. Voor de kleur paars is gekozen vanwege de samenwerking met de Shalva organisatie, waar de kleur paars mee wordt geassocieerd.

De gebouwen in Jeruzalem die paars verlicht zullen zijn, zijn onder meer de Chords Bridge, het gebouw van het stadhuis van Jeruzalem op het Safra-plein en het Teddy Stadium.

Dit is het tweede jaar waarin deze samenwerking plaatsvindt . Terwijl Jeruzalem in 2019 de enige stad was die deelnam, zullen er dit jaar nog een aantal steden bij komen.

De Shalva-organisatie is meer dan 30 jaar geleden opgericht en heeft een enorme invloed gehad op het beleid van Israël inzake mensen met een handicap. Ze blijven de klok rond werken met revalidatiediensten en -programma’s voor meer dan 2.000 personen met een handicap en hun families.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!