Israëli’s helpen massaal een winkel die was geopend ter nagedachtenis aan terreurslachtoffer

Foto via Facebook

Nadat in de Hebreeuwse krant Yedioth Ahronot een artikel was verschenen over de benarde situatie van de winkel die was geopend ter nagedachtenis aan Ilana Naveh – die tijdens de terreuraanslag in 2016 op de Sarona Market in Tel Aviv om het leven kwam – zijn Israëli’s massaal geld gaan doneren of artikelen gaan bestellen.

De 39-jarige Ilana Navehy, moeder van vier jonge kinderen, probeerde tijdens de terreuraanslag te vluchten maar kreeg een hartaanval en stierf ter plekke.

Haar man Alon nam ontslag als politieagent en startte een winkel onder de naam ‘Ilana Stock-winkel’, in het Sarona winkelcomplex in Tel Aviv, nadat burgemeester Huldai van Tel Aviv had geweigerd mee te werken aan het oprichten van een monument.

De winkel die is gespecialiseerd in cadeauartikelen en producten voor feesten en partijen, was echter nog maar net open toen de coronavirus-pandemie toesloeg. Omdat de winkel slechts kort open was, komt hij niet in aanmerking voor enige overheidssteun.

Na een bericht in het Hebreeuwse dagblad Yediot Ahronot, waarin de benarde situatie van Alon en zijn winkel werd beschreven en de moeilijkheden waarin hij door de pandemie was gekomen, ontving de winkel honderden bestellingen en steunden daarnaast honderden Israëli’s uit het hele land hem door geld over te maken, waardoor de winkel niet gesloten hoeft te worden.

“Het is hartverwarmend dat het volk van Israël zich voor een doel als deze heeft ingezet”, zei Alon in een interview op het Israëlische nieuwskanaal Channel 12.

“Als mensen het bedrijf bellen, horen ze meteen de naam van Ilana, en als ik elke ochtend wakker word, ga ik naar de winkel van Ilana”, zei de de nog steeds rouwende vader. “Dat is een gevoel dat niet in woorden kan worden beschreven, maar wie rouw heeft meegemaakt, kan zich ermee identificeren.

“Het gevoel dat ik de winkel niet hoef te sluiten of het bordje met haar naam erop moet verwijderen, is overweldigend; het zou anders voor mij opnieuw een afscheid betekenen.”

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!