Levering Iron Dome aan Amerikaanse leger is voltooid

De aflevering van de Iron Dome aan het Amerikaanse leger, met in het midden minister van Defensie Gantz. Foto ministerie van Defensie

Met de levering van de tweede Iron Dome installatie is de levering van het raketafweersysteem aan het Amerikaanse leger voltooid, maakt het Israëlische ministerie van Defensie in een persbericht bekend.

In augustus 2019 hebben de Verenigde Staten en Israël een overeenkomst getekend voor de aanschaf van twee Iron Dome Defense System-batterijen (IDDS-A). De eerste batterij is in september geleverd en ondergaat al een implementatieproces in de VS. De tweede batterij is geleverd conform de afspraak en projectplanning.

Foto woordvoerder ministerie van Defensie

Deze batterijen zullen worden gebruikt ter verdediging van Amerikaanse troepen tegen een verscheidenheid aan ballistische en luchtdreigingen.

De hoofdaannemer voor de ontwikkeling en productie van de Iron Dome is Rafael Advanced Defense Systems Ltd. De MMR-radar is ontwikkeld door ELTA, een dochteronderneming van Israel Aerospace Industries (IAI). Het command and control-systeem (BMC) is ontwikkeld door mPrest.

Tijdens de aflevering zei minister van Defensie Benny Gantz: “De levering van de Iron Dome aan het Amerikaanse leger toont eens te meer de nauwe betrekkingen aan tussen het Israëlische ministerie van Defensie en het Amerikaanse ministerie van Defensie, de doeltreffendheid van het systeem tegen verschillende bedreigingen en de uitstekende technologische mogelijkheden van Israëlische industrieën. Ik heb er vertrouwen in dat het systeem het Amerikaanse leger zal helpen bij het beschermen van Amerikaanse troepen tegen ballistische en andere dreigingen uit de lucht en tegen dreigingen in de gebieden waar Amerikaanse troepen worden ingezet voor verschillende missies. “

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!