BreezoMeter nu ook beschikbaar voor iPhone gebruikers

Screenshot BreezoMeter

Goed nieuws voor iPhone gebruikers: de uit Israël afkomstige app die de luchtkwaliteit weergeeft op de plek waar je je bevindt, is nu ook voor iPhone gebruikers beschikbaar. De app was al 8 maanden beschikbaar voor Android gebruikers.

iPhone-gebruikers kunnen nu op de hoogte blijven van de luchtkwaliteit in hun directe omgeving met nieuwe functies in de Apple Weather-app dankzij de Israëlische startup BreezoMeter, meldt ISRAEL21C.

De informatie van BreezoMeter, die machine learning gebruikt om door meerdere bronnen van realtime luchtkwaliteit te zoeken, zal na de recente iOS 14.3-update toegankelijk zijn via Apple Maps en Siri.

De luchtkwaliteitsgegevens zijn beschikbaar voor locaties in o.a. de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Nederland, Duitsland, India en Mexico, waardoor gebruikers onmiddellijk en weloverwogen beslissingen kunnen nemen om hun blootstelling aan luchtverontreiniging te verminderen.

De informatie omvat een luchtkwaliteitskaart, verontreinigende stoffen, pollenniveaus, milieu prognoses en gezondheid gerelateerde aanbevelingen voor gevoelige populaties, tot binnen vijf meter van de locatie van de gebruikers.

BreezoMeter uit Haifa werd in 2014 opgericht. Eerder dit jaar plaatste het zich voor het tweede jaar op rij in de Europese Top 100 van ‘Red Herring‘ in de categorie “cleantech” en ontving het een EU Horizon 2020 subsidie ​​om onderzoek naar luchtkwaliteit te bevorderen. Het stelde zijn gegevens ook ter beschikking aan onderzoeksgroepen die het verband wilden onderzoeken tussen fijnstof luchtverontreiniging en Covid-19.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!