Netanyahu wil lockdown verlengen, vliegveld en grensovergangen met Egypte en Jordanië gesloten houden

Premier Netanyahu. Foto GPO

Premier Netanyahu zei tijdens een bezoek aan Sderot dat de regering donderdag zal besluiten om de landelijke lockdown en de sluiting van Ben Gurion Airport – die beide zondag aflopen – te verlengen.

Volgens Netanyahu zal de exacte duur van de lockdown en sluiting van het vliegveld worden bepaald door de infectiecijfers, die ondanks een afsluiting van drie weken hardnekkig hoog zijn gebleven.

‘We beschermen ons tegen de mutaties. De Britse mutatie woedt over de hele wereld en zijn ook Israël binnengedrongen. We zijn erin geslaagd het te beteugelen. We moeten het verder verminderen en ervoor zorgen dat nieuwe mutaties die nog zullen ontstaan het land niet binnenkomen”, zei Netanyahu.

Gezondheidsexperts hadden eerder op woensdag gezegd dat de verschillende mutaties ervoor zorgen dat het aantal besmettingen in Israël hoog blijft.

Netanyahu zei ook dat Israël de grensovergangen met Jordanië en Egypte zal sluiten, waarbij de Allenby brug wel open blijft voor Palestijnse inwoners van de Westbank.

Dit werd later bevestigd door minister van Binnenlandse Zaken Deri, die eraan toevoegde dat de maatregel donderdag om 08.00 uur in zal gaan.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)