Dankzij nieuw synthetisch hoornvlies kan Jamal weer zien

Jamal Furani las een visiekaart een dag nadat hij het kunstmatige hoornvlies KPro van CorNeat had ontvangen, omringd door zijn chirurg, dr. Irit Bahar, medeoprichter van CorNeat, dr. Gilad Litvin en Furani’s dochter Khulud. Screenshot Channel 13 news

Jamal Furani uit Haifa kon zijn nieuwe kleinkind pas op 3 januari voor het eerst zien, toen hij de eerste patiënt werd die het KPro kunstmatige hoornvlies kreeg van CorNeat Vision uit Ra’anana.

Als gevolg van een hoornvliesziekte verloor de 78-jarige Arabische Israëliër de afgelopen decennia geleidelijk het grootste deel van zijn gezichtsvermogen. Hij had vier donortransplantaties achter de rug om te proberen zijn gezichtsvermogen te herstellen, maar alles mislukte.

Dr. Irit Bahar, hoofd oogheelkunde in het Beilinson Ziekenhuis in Petah Tikva, legde uit dat elke volgende operatie minder kans van slagen heeft. Het synthetische hoornvlies heeft dat allemaal veranderd.

De dag nadat de KPro op 3 januari werd geïntroduceerd, zei Bahar dat ze blij verrast was over hoe goed Furani in staat was om een ​​visiekaart te lezen en familieleden te herkennen.

“Het moment dat we het verband afdoen, was een emotioneel en belangrijk moment. Momenten als deze zijn de vervulling van onze roeping als arts,” zei ze.

Wat Furani betreft, zei hij tegen de doktoren: “Hoe gelukkiger u ook bent, ik ben zelfs nog gelukkiger. Het is rijkdom om weer te kunnen zien.”

“De innovatie hier komt voort uit het vermogen om iets volledig synthetisch zonder cellen of weefsel te nemen en het in de oogwand te implanteren, zodat het in wezen een deel van het lichaam wordt”, zegt CorNeat medeoprichter Dr. Gilad Litvin, uitvinder van de KPro , vertelde Channel 13 nieuws .

Pas afgelopen juli werden de eerste proeven bij mensen met het synthetische hoornvlies CorNeat goedgekeurd in het Beilinson ziekenhuis in Bnei Brak, zoals eerder gemeld door Joods.nl.

Almog Aley-Raz, CorNeat Vision’s medeoprichter, CEO & VP R&D, zegt: “De CorNeat KPro’s eerste implantatie bij mensen is slechts de eerste stap in een multinationale klinische studie, gericht op het verkrijgen van CE-markering, FDA-goedkeuring en China NMPA-goedkeuring.”

In totaal zijn 10 patiënten goedgekeurd voor het onderzoek in het Rabin Medical Center in Israël, met twee extra locaties gepland om in januari in Canada te openen en zes andere in verschillende stadia van het goedkeuringsproces in Frankrijk, de VS en Nederland

De eerste proef is met blinde patiënten die geen geschikte kandidaten zijn voor – of die niet geslaagd zijn voor een of meer hoornvliestransplantaties. Gezien de uitzonderlijke visuele prestaties van ons apparaat, de verwachte genezingstijd en retentie, en het feit dat het geen ziekte kan dragen, zijn we van plan later dit jaar een tweede onderzoek te starten met bredere indicaties om ons kunstmatige hoornvlies goed te keuren als eerstelijnsbehandeling, waardoor het gebruik van donorweefsel dat wordt gebruikt bij hoornvliestransplantaties van volledige dikte, wordt vervangen.”

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!