Lichte verbetering dagelijkse coronavirus cijfers in Israël

Ter illustratie. Screenshot I24

Uit de dagelijkse update van het ministerie van Volksgezondheid blijkt dat er op woensdag sprake was van een lichte verbetering in het aantal nieuwe coronabesmettingen gevallen en het aantal patiënten die in ernstige conditie in de ziekenhuizen van het land liggen.

Op woensdag werden ruim 83.000 mensen getest, hiervan bleken er 7,668 met het coronavirus besmet te zijn, of wel 9,2%. Op dinsdag was dit nog 9,6%.

Ook het aantal patiënten die in ernstige toestand in de ziekenhuizen van het land liggen is gedaald, van 1141 op dinsdag naar 1132 op woensdag.

Het aantal patiënten aan de beademing is gedaald van 313 op dinsdag naar 306 op woensdag.

Het aantal mensen dat aan het virus is overleden staat nu op 4609, nadat op woensdag 34 mensen overleden aan de gevolgen van het coronavirus.

Vanaf donderdag wordt iedereen vanaf 35 jaar gevaccineerd in Israël, zo heeft het ministerie van Volksgezondheid besloten.

Ook op donderdag zal worden besloten of de lockdown en de afsluiting van Ben Gurion Airport, die beiden a.s. zondag aflopen, zullen worden verlengd.

Premier Netanyahu had eerder laten weten daar voorstander van te zijn en de afsluiting met alle daarbij behorende beperkingen, te willen handhaven totdat de dagelijkse nieuwe besmettingen op een ‘aanvaardbaar laag niveau’ uitkomen.

Minister van Defensie Gantz heeft echter laten weten dat “zolang er geen sprake is van enige gelijkheid in de behandeling van overtreders van de beperkingen in ultraorthodoxe wijken met de rest van het land” hij tegen voortzetting van de lockdown en afsluiting van het vliegveld is.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)