Amerikaanse immunoloog, Dr. Fauci, prijst het Israëlische vaccinatie programma (video)

Dr. Fauci. <em>Foto via de Universiteit van Tel Aviv</em>

Dr. Anthony Fauci, de Amerikaanse immunoloog onder president Trump en nu ook onder president Biden, een expert op het gebied van infectieziekten, is vol lof over de ‘buitengewoon goede’ vaccinatiecampagne van Israël. Tegelijkertijd zegt hij dat de wereld nog een lange weg te gaan heeft voordat er een einde komt aan de pandemie van het coronavirus die nu al meer dan een jaar de wereld in zijn greep houdt.

De 80-jarige Fauci heeft zeven Amerikaanse presidenten gediend en is sinds 1984 directeur van het National Institute of Allergy and Infectious Diseases.

In het interview laat Fauci zich vol lof uit over de toonaangevende vaccinatiecampagne van Israël, waarbij meer dan de helft van de in aanmerking komende bevolking al ten minste één van de vaccinaties van de twee doses van het Pfizer vaccin heeft ontvangen.

Volgens Fauci heeft het nationale gezondheidszorgsysteem van Israël bijgedragen aan de hoge vaccinatiegraad.

“Israël heeft een gezondheidszorgsysteem dat uniform is en als je iets gedaan wilt krijgen, zeg je gewoon dat dit de manier is waarop we het gaan doen, en wordt het gedaan”, zegt hij.

Hij voegde daaraan toe dat “de burgers van Israël, de mensen daar, zijn eraan gewend, zo zijn ze … al geruime tijd bezig met het aanpakken van hun gezondheidsproblemen.” “Mensen luisteren, ze worden ingeënt ”, zegt hij. ‘En op dit moment denk ik dat je een heel eind bent in het aantal vaccins per 100 mensen, dat is ergens boven de 80, denk ik. Het is gewoon buitengewoon goed “, in tegenstelling tot de situatie in de VS en Europa, die “enkele problemen” heeft, zei hij.

Vorige week ontving Dr. Fauci een prijs van € 822.175,- van de Dan David Foundation in Tel Aviv, voor baanbrekende vorderingen in de immunologie en omdat hij een “volmaakt model van leiderschap en impact op de volksgezondheid” is.

De stichting zei daarbij ook “dat hij de erkenning had verdiend tijdens een leven lang leiderschap op het gebied van hiv-onderzoek en aidsbestrijding, evenals zijn pleidooi voor de vaccins tegen COVID-19.”

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)