Israëlische burgers verkochten airsoft-wapens om te worden omgebouwd naar echte wapens voor terroristen

Omgebouwd airsoft wapen. Foto Wikipedia

Het volgende is zojuist vrijgegeven voor publicatie: De Israeli Security Agency (ISA) heeft in samenwerking met de Israëlische politie drie Israëlische burgers en drie inwoners van Hebron gearresteerd op verdenking van handel in airsoft wapens en onderdelen daarvan in Judea en Samaria om ze om te bouwen tot wapens die kogels kunnen afvuren die mensen kunnen verwonden of doden.

In de afgelopen jaren is er een alarmerende toename geweest van in het aantal geïmproviseerde wapens in Judea en Samaria die – onder meer – worden gebruikt door terroristische infrastructuren voor aanvallen op Israëlische burgers en IDF-eenheden.

Geïmproviseerde wapens zijn toegankelijker omdat ze goedkoper en beter beschikbaar zijn dan echte wapens. Sommige van deze geïmproviseerde wapens zijn omgebouwd door de loop en de montage te vervangen. De toegankelijkheid van airsoftwapens, die verkrijgbaar zijn in winkels in Israël, heeft de ontwikkeling van een industrie gestimuleerd om schijnbare speelgoedgeweren om te zetten in wapens die in elk opzicht echte kogels kunnen afvuren.

Er zijn de afgelopen jaren verschillende terroristische aanslagen gepleegd met dit soort omgebouwde wapens, waaronder de schietpartij in oktober 2016 nabij het hoofdkwartier van de nationale politie in Jeruzalem, waarbij een vrouw en een politieagent werden gedood, de moorden op Rabbijn Eitam en Naama Henkin in oktober 2015 en verschillende aanvallen waarbij werd geschoten op IDF-eenheden in Judea en Samaria in de afgelopen twee jaar.

Het onderzoek was gericht op Yuri Shaulov, een inwoner van Sderot, die in zijn winkel handelt in airsoft wapens. De afgelopen twee jaar handelde Shaulov ook in airsoftwapens en onderdelen samen met Muhammad Abu Hiya, een wapenhandelaar uit Hebron die de wapens en onderdelen die hij van Shaulov had gekocht, verkocht aan verschillende elementen in Hebron die ze ombouwden tot wapens waarmee kogels kunnen worden afgevuurd.

Het ISA-onderzoek bracht aan het licht dat Shaulov handelde in airsoft wapens, ook al wist hij dat het wettelijk verboden was om ze te verkopen in Judea en Samaria, en dat de wapens die hij verkocht zouden worden omgezet in echte wapens.

Om zijn transacties met Abu Hiya uit te voeren, werd Shaulov geholpen ​​door twee Israëlische burgers, Hassan Al-Ubra en Faris Abu Al-Kian, respectievelijk inwoners van Rahat en Hura in de Negev, die optraden als tussenpersonen tussen Shaulov en Abu Hiya, en uit de fysieke overdracht van de wapens naar Judea en Samaria verzorgden.

Yuri Shaulov Muhammad Abu Hiya Faris Abu Al-Kian Hassan Al-Ubra

De openbare aanklager in het zuidelijke district van Israël heeft vandaag (woensdag 3 februari 2021) zware aanklachten ingediend tegen alle betrokkenen bij de zaak.

De ISA zal blijven optreden om het verbod op de handel in airsoftwapens naar elementen in Judea en Samaria af te dwingen, aangezien deze wapens kunnen worden omgezet in echte wapens.

De verkoop van deze wapens voedt een gevaarlijke industrie die geïmproviseerde wapens produceert die, zoals hierboven vermeld, hun weg vinden naar terroristen die ze gebruiken voor aanvallen op Israëlische doelen.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)