IAI tekent twee deals om Heron MK II UAV-systemen aan een Aziatisch land te leveren

Heron MKII UAV. Foto IAI

Israel Aerospace Industries (IAI) heeft twee overeenkomsten getekend met een niet bij naam genoemd Centraal-Aziatisch land. De overeenkomst heeft een waarde van tientallen miljoenen dollars. De systemen omvatten Heron MK II-drones met verkenningsmogelijkheden.

De Heron MK II kan een hoogte van 35.000 voet bereiken, heeft een maximumsnelheid van 140 knopen en kan tot 45 uur onafgebroken in de lucht blijven.

Dankzij verbeterde productietechnologieën heeft de Heron MK II een breder en sterker chassis waardoor snel en eenvoudig onderhoud mogelijk is zonder het nettogewicht van de UAV te beïnvloeden. De UAV maakt het gebruik van nieuwe configuraties mogelijk en heeft een verkenningssensor en lange afstandsradar.

Het opmerkelijke kenmerk van de UAV is zijn afstandsmogelijkheid, dat wil zeggen het vermogen om vanaf een lange afstand (tientallen kilometers) informatie te verzamelen over doelen zonder dankzij de mogelijkheid om grotere, verbeterde sensoren te dragen. Bovendien beschikt de Heron MK II over verbeterde elektronica en een verbeterde en versterkte motor.

IAI Executive Vice President en General Manager van de Military Aircraft Group, Moshe Levy, zei: “De systemen zullen in een landconfiguratie opereren en zullen verschillende missies uitvoeren, waaronder grensbescherming. De Heron MK II UAV’s kunnen op elke landingsbaan landen en kunnen manoeuvreren onder extreme weersomstandigheden. Ik ben er zeker van dat deze overeenkomsten de deur zullen openen naar aanvullende Heron MK II-deals.”

“De Heron MK II is een ander lid van de Heron-familie, een aanzienlijke bonus voor Heron-operators over de hele wereld, aangezien het de operationele gebruiksconcepten van het eerste model deelt. Deze concepten zijn gebaseerd op uitgebreide ervaring en kennis op het gebied van UAV’s, die IAI heeft opgebouwd in meer dan 50 jaar activiteit, met bijna 2 miljoen vlieguren en meer dan 50 operationele klanten”, aldus Levy.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)