Per vandaag wordt iedereen vanaf 16 jaar in Israël gevaccineerd

Het Israëlische ministerie van Volksgezondheid heeft woensdag zorgmedewerkers opdracht gegeven om vanaf vandaag vaccins aan iedereen vanaf 16 jaar aan te bieden. De beslissing is genomen omdat het infectieniveau te hoog blijft, waardoor het aantal nieuwe coronabesmettingen per dag niet onder de 7000 uitkomt – ondanks de strikte lockdown.

Israël heeft ‘s werelds snelste inentingscampagne, waarbij meer dan een derde van de bevolking ten minste één vaccin heeft gekregen, maar de snelheid is de afgelopen dagen afgenomen.

Tot nu toe stonden vaccins open voor risicogroepen en iedereen ouder dan 35, waarbij ouderen eerst werden geïmmuniseerd. Nu kan iedereen ouder dan 16 worden gevaccineerd. Kinderen onder die leeftijd werden uitgesloten van vaccinatie en kunnen daarom pas worden ingeënt als er aanvullend onderzoek is uitgevoerd.

Het ministerie van Volksgezondheid zei woensdag dat tot 3.236.859 Israëliërs hun eerste vaccinatie hebben gekregen, en 1.855.071 ook de tweede dosis hebben gekregen.

Premier Netanyahu zei dinsdagavond dat het land ernaar streeft om 90% van de 50-plussers binnen de komende twee weken te vaccineren tegen COVID-19, als onderdeel van zijn race om de snel verspreidende mutaties van het coronavirus te vertragen.

De nationale ‘vaccinatiedrang’ is de afgelopen dagen duidelijk afgenomen, waarbij zorgmedewerkers het steeds moeilijker hebben om mensen te vinden om zich te laten vaccineren. Het Clalit ziekenfonds heeft meegedeeld 1000 vaccins te hebben moeten weggooien omdat de houdbaarheidsdatum was verlopen.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)