Shira Haas genomineerd voor een Golden Globe voor haar rol in ‘Unorthodox’

Screenshot YouTube

Voor haar rol in de Netflix-serie ‘Unorthodox’ is de Israëlische actrice Shira Haas, genomineerd voor een Golden Globe voor beste actrice in de categorie gelimiteerde serie gemaakt voor televisie. Het is de eerste keer dat een Israëlische actrice is genomineerd.

Haas verkeerd in goed gezelschap, de andere genomineerden in deze categorie zijn Cate Blanchett voor ‘Mrs. America’, Anya Taylor-Joy voor ‘The Queen’s Gambit’, Nicole Kidman voor’ The Undoing ‘en Daisy Edgar-Jones voor ‘Normal People’.

In de vierdelige serie schittert Haas als Esther Shapiro, een jonge ultraorthodoxe vrouw uit Williamsburg, Brooklyn, die de gemeenschap ontvlucht en kiest voor een onzekere toekomst in Berlijn.

“Unorthodox” werd ook genomineerd voor de beste gelimiteerde serie of tv-film.

‘Unorthodox’ is geïnspireerd op de memoires van Deborah Feldman uit 2012 “Unorthodox: The Scandalous Rejection of My Hasidic Roots”.

Al eerder werd Haas ook genomineerd voor een Emmy Award voor haar rol in de serie.

Haas reageerde op de nominatie in een video in het Hebreeuws en zei: “Ik ben heel erg opgewonden. Ik wilde alle supporters en fans bedanken.

Haas, 25, wiens rol in ‘Shtisel’ haar doorbraak betekende en waarin ze ook een ultraorthodox personage speelde, werd eerder erkend voor haar werk en ontving een Ophir Award – het Israëlische equivalent van de Academy Awards – voor haar ondersteunende rol in ‘Noble Savage ” in 2018.

Ook de Joodse acteur Sacha Baron-Cohen is genomineerd vor een Golden Globes als hoofdrolspeler in “Borat Subsequent Moviefilm” en bijrol in “Trial of the Chicago 7”, waar hij activist Abbie Hoffman speelde.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)