Israëlische technologie verandert lucht in water voor inheemse Amerikaanse gemeenschappen

De GEN-M atmosferische watergenerator vereist geen speciale infrastructuur behalve elektriciteit en verzamelt water uit lucht
Screenshot YouTube

Israëlische technologie gaat lucht omzetten in schoon drinkwater voor inheemse Amerikaanse gemeenschappen in de Verenigde Staten als onderdeel van een samenwerking tussen Israëlische en Amerikaanse ondernemingen.

Er is een crowdfunding-campagne gaande om vier Watergen GEN-M-watergenererende machines te leveren aan inheemse Amerikaanse gemeenschappen in nood.

De GEN-M atmosferische watergenerator vereist geen speciale infrastructuur behalve elektriciteit en verzamelt water door de verzamelde lucht op het dauwpunt te koelen. Het water ondergaat vervolgens een fysische, chemische en biologische behandeling, gevolgd door een mineralisatieproces om reinheid en aangename smaak te garanderen.

De campagne werd gelanceerd door het Israëlische water-uit-lucht-technologiebedrijf Watergen, de Native American non-profitorganisatie Bright Path Strong en het distributiebedrijf 4D Products & Services.

Elke gedoneerde dollar wordt verdubbeld door Watergen en 4D totdat het doel van 400.000 dollar is bereikt. Ondertussen zal de Israëlische onderwijs-ngo StandWithUs de campagne op meerdere platforms promoten.

“Toegang tot schoon drinkwater is al decennia een uitdaging voor inheemse gemeenschappen”, zegt Chris Taylor, co-directeur van Bright Path Strong. “Dit heeft de effecten van de aanhoudende pandemie in onze gemeenschappen versterkt, waardoor ze tot de zwaarst getroffen en kwetsbaarste behoren. Dankzij Watergen, StandWithUs en 4D Products & Services brengen we deze problemen niet alleen onder de aandacht, maar creëren we ook echte en praktische oplossingen die onze gemeenschappen in de toekomst zullen ondersteunen. ”

Watergen-president Michael Mirilashvili zei dat dit project een cruciaal onderdeel is van de visie van het bedrijf.

“Toen ik de leiding over Watergen kreeg, deed ik dat met een duidelijke visie: iedereen ter wereld de beste kwaliteit drinkwater garanderen door de inzet van het revolutionaire drinkwater van het bedrijf uit luchttechnologie”, zei hij.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)