Overlijden zwangere vrouw legt nadruk op risico van niet vaccineren

Osnat Ben Shitrit. Foto screenshot Channel 13 News.

Het overlijden van de 32-jarige Osnat Ben Shitrit, moeder van vier jonge kinderen uit de omgeving van Jeruzalem heeft een enorme indruk in Israël gemaakt en legt de nadruk op het gevaar van vrouwen die in verwachting zijn, om zich niet te laten vaccineren, zeggen de belangrijkste experts in het land.

Haar moeder, Ronit Sianni, zei dat haar dochter niet gevaccineerd wilde worden, omdat ze zich zorgen maakte over de veiligheid voor zwangere vrouwen.

Osnat Ben Shitrit was gezond totdat ze onlangs het coronavirus opliep, vertelde een woordvoerster van Hadassah Medical Center aan Channel 13 nieuws.

Nadat op de tv journaals beelden van haar begrafenis waren uitgezonden, waren zelfs de presentatoren tot tranen geroerd door het Kaddish, het Joodse gebed voor de doden, wat door drie van haar jonge kinderen gereciteerd werd bij haar graf.

Osnat, stierf in het Hadassah-ziekenhuis Ein Kerem in Jeruzalem nadat ze daar afgelopen dinsdag was opgenomen na besmet te zijn geraakt met het coronavirus. Artsen waren niet in staat om haar 30 weken oude foetus te redden met een nood-keizersnede. De foetus was niet besmet met het virus, maar werd in kritieke toestand ter wereld gebracht en overleefde het niet, zei een woordvoerder van het ziekenhuis in de tv nieuws programma’s.

Osnat Ben Shitrit was gezond totdat ze onlangs het coronavirus opliep, vertelde een woordvoerster van Hadassah Medical Center
De echtgenoot van Osnat tijdens de begrafenis. Screenshot Channel 13 News

Professor Galia Rahav, het hoofd van de Infectious Disease Unit and Laboratories in het Sheba Medical Center nabij Tel Aviv, zei ervan uit te gaan dat zwangere vrouwen besmet worden door de Britse coronavariant en dat het belangrijk was voor vrouwen die zich in het derde trimester van de zwangerschap bevinden, om zich te laten vaccineren.

Volgens het ministerie van Volksgezondheid zijn er momenteel 50 zwangere vrouwen in het ziekenhuis opgenomen vanwege complicaties door het coronavirus.

Volgens de gegevens die het ministerie zondag bekend maakte, verkeren 10 van de vrouwen in ernstige toestand en 8 in kritieke toestand, waarbij 7 van hen aan de beademing zijn aangesloten.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)