Bewonder Israël van bovenaf met deze 9 adembenemende foto’s

Een skilift op de besneeuwde berg Hermon in het uiterste noorden van Israël. Foto door Eyal Asaf via ISRAEL21C

Een van de mooiste ervaringen voordat je landt in Israël is de aanblik van de kustlijn van Tel Aviv die zich voor je ontvouwt terwijl het vliegtuig langzaam naar de luchthaven afdaalt.

Maar met een wereldwijde pandemie die vliegreizen in de weg staat, is verwondering over Israël vanuit een vliegtuigraam niet echt een optie – daarom zijn deze beelden van fotograaf Eyal Asaf nu nog specialer, schrijft ISRAEL21C.

“Ik fotografeer al vanaf zeer jonge leeftijd. Mijn familie heeft een fotografiebedrijf, dus vanaf heel jonge leeftijd ben ik me echt met dit vak verbonden gaan voelen”, zegt Asaf. “Vanaf het tweede leerjaar hielp ik tijdens vakanties in de winkel en nam ik foto’s op evenementen.”

Een vogelperspectief van het Yarkon Park en de skyline van Tel Aviv, foto door Eyal Asaf via ISRAEL21C
De vrachtwagen van een verkoper met waren in Jeruzalem. Foto door Eyal Asaf via ISRAEL21C

“Tegenwoordig fotografeer ik ons ​​land. Ik fotografeer alleen in Israël om het op de mooiste manier aan de wereld te laten zien ”, zegt hij.

Eyal, vader van twee kinderen, woont in centraal Israël, maar reist door het hele land om zijn beelden vast te leggen. Zijn favoriete gebied is het noorden vanwege het vele groen en water.

Blauwe zee en witte steen bij Rosh Hanikra aan de noordkust van Israël. Foto door Eyal Asaf via ISRAEL21C

“Ik word meestal heel vroeg wakker en vertrek rond 3 of 4 uur ‘s ochtends om op tijd te zijn voor de zonsopgang en om de natuur te fotograferen voordat het te druk wordt”, zegt hij. “Ik fotografeer meestal alleen. Ik geniet ervan om alleen te zijn met de natuur; zo bereik je de beste resultaten. “

De Reading Promenade-brug in Tel Aviv zoals van bovenaf vastgelegd. Foto door Eyal Asaf via ISRAEL21C

Asaf gebruikt zowel traditionele camera’s als drones om zijn opnamen van de Israëlische natuur en landschappen te maken. Drone-fotografie, zegt hij, is de laatste jaren enorm vooruitgegaan in kwaliteit.

“Het komt al dichter bij professionele camera’s, het is er nog niet, maar het komt heel dichtbij. Je kunt hele mooie resultaten behalen. “

De Tempelberg in de Oude Stad van Jeruzalem tegen de achtergrond van modernere ontwikkelingswerkzaamheden. Foto door Eyal Asaf via ISRAEL21C

De coronavirus-crisis en de lockdowns in Israël, hebben voorspelbaar invloed gehad op zijn werk, merkt hij op.

“Ik ga natuurlijk niet de deur uit om foto’s te maken, want het land is afgesloten en het is verboden, maar ik upload en publiceer nog steeds materiaal dat ik nog niet eerder heb gedeeld. Ik heb meer tijd om mijn zeer, zeer uitgebreide archieven door te nemen ”, legt hij uit.

De futuristisch ogende Ashalim-krachtcentrale in het zuiden van Israël.  Foto door Eyal Asaf via ISRAEL21C

Asaf deelt zijn werk op Facebook en Instagram , waar zijn foto’s tienduizenden volgers bereiken. Overheidskantoren en ambassades gebruiken zijn foto’s om het imago van Israël in het buitenland te promoten.

Vooruitblikkend wil Asaf eropuit trekken om meer sites in heel Israël te fotograferen.

Een eenzame boot schommelt op zee voor de kust van Caesarea. Foto door Eyal Asaf via ISRAEL21C

“Ik heb altijd een briefje op mijn telefoon waar ik steeds plaatsen aan toevoeg om te fotograferen. De volgende plek waar ik denk dat ik ga fotograferen na de lockdown is Ein Afek, een natuurreservaat bij Haifa. Maar ik heb een behoorlijk lange lijst die ik blijf aanvinken ”, zegt hij.

“Er zijn ook plaatsen waar ik in verschillende tijdsperioden naar terugkeer”, merkt hij op. “Elke keer dat je naar dezelfde plek terugkeert, zie je verschillende hoeken. Het fotografeert altijd anders en ziet er anders uit. “

Bomen vallen op tegen een achtergrond van gewassen bij Kibbutz Dorot in het zuiden van Israël. Foto door Eyal Asaf via ISRAEL21C

Asaf moedigt beginnende fotografen aan om gewoon naar buiten te gaan en te blijven fotograferen, want “ervaring doet zijn ding” en er zal een gestage verbetering zijn.

“Je moet natuurlijk ook bekend zijn met de meest elementaire regels van fotografie”, voegt hij eraan toe. “En blijf altijd op de hoogte van de beste bewerkingssoftware en de beste apparatuur.

‘Maar maak gewoon foto’s. Maak foto’s en na verloop van tijd weet je precies wat je ziet, ”besluit hij.

De foto’s van Asaf kunnen via zijn website worden bekeken en gekocht .

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!