Tijdens Poeriem geldt er een avondklok in Israël

Ter illustratie. Screenshot YouTube

De Israëlische regering heeft besloten dat er tijdens de avonden van Poeriem, van donderdag tot en met zaterdag, een avondklok geldt. Opvallend is dat voor Shushan Purim dat op zondagavond in Jeruzalem wordt gevierd, geen avondklok geldt.

Met in het achterhoofd de gebeurtenissen van Poerim in maart 2020, toen er grote Poerim feesten plaatsvonden die later mede zorgden voor de eerste coronavirus golf, heeft de regering de volgende beperkingen afgekondigd:

Van donderdagavond tot zaterdagvond geldt er tussen 20.30 uur en 05.00 uur de volgende ochtend een avondklok en mag men niet verder dan 1.000 meter van huis.

Het is niet toegestaan het huis van iemand anders te bezoeken.

Poerimfeesten zijn verboden.

Grote parades zullen dit jaar ook niet plaatsvinden.

Het openbaar vervoer zal tijdens Poerim aanmerkelijk worden gereduceerd, zegt het ministerie van Transport.

Echter, bewust of onbewust, gelden er geen maatregelen voor Shushan Poerim, dat op zondagavond in Jeruzalem wordt gevierd. Er zijn geen aanwijzingen dat de regering voor die avond alsnog beperkingen zal gaan opleggen.

De kans is dus groot dat ultraorthodoxe inwoners van Jeruzalem grote bijeenkomsten zullen gaan houden.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)