Contactloze diagnostische tool voor dialysepatiënten getest door Israëlisch bedrijf

Het team achter PatenSee. Foto via PatenSee

Het Israëlische bedrijf PatenSee heeft de eerste menselijke proef gelanceerd met zijn innovatieve contactloze bewakingsinstrument om fistelstenose, de vernauwing van een bepaald bloedvat, op te sporen bij patiënten die hemodialyse ondergaan.

De proef, geleid door professor Benaya Rozen-zvi, directeur van het Instituut voor Nefrologie en Hypertensie in het Rabin Medisch Centrum, zal het vermogen van het systeem evalueren om contactloze bewaking van fistelstenose uit te voeren, vergelijkbaar met een lichamelijk onderzoek van een verpleegkundige bij een hemodialysepatiënten.

Het systeem wordt geïntegreerd in het dialysecentrum en gebruikt in de wachtkamer zonder onderbreking van de workflow en zonder tussenkomst van medisch personeel schrijft de Times of Israel.

Het gebruik van geautomatiseerde, machinaal gebaseerde oplossingen in de zorg is het afgelopen jaar een prominente kwestie geworden door de coronavirus pandemie. Daarom is het vinden van een eenvoudig, betrouwbaar en contactloos hulpmiddel voor vroege detectie essentieel voor een goede hemodialysezorg.

“De klinische gegevens die we verzamelen, zijn de eerste in hun soort en zullen een cruciale stap zijn naar een betrouwbare, contactloze tool voor vroege detectie van fistelstenose”, zei onderzoeksleider professor Benaya Rozen -Zvi in een verklaring.

“Het openhouden van de fistel is een belangrijke klinische behoefte, en vroege detectie van stenose zorgt voor zowel een eenvoudigere behandeling als een betere prognose voor de patiënt”, zei hij.

“Het niet-invasieve, contactloze karakter van het PatenSee systeem voegt nog een belangrijk voordeel toe voor patiëntinstellingen en thuiszorg in de toekomst. Het vermogen om patiënten effectief op afstand te beoordelen, is tijdens de wereldwijde COVID-19-pandemie bijzonder belangrijk geworden voor zowel patiënten als clinici. De start van de proef is een belangrijke mijlpaal voor PatenSee”, legt de CEO van het bedrijf, Dr. Gal Goshen, in de persverklaring uit .

“We zijn verheugd om alle bench-tests te voltooien die nodig zijn om het systeem naar het klinische stadium te brengen en kijken ernaar uit om een ​​betrouwbaar systeem voor vroege detectie van fistelstenose te bieden dat levens kan redden, het lijden kan verminderen en een uitdaging kan aangaan die momenteel elk jaar miljoenen dollars kost”, aldus Dr. Gal Goshen.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!