Dankzij Israëlische technologie kan er weer gevlogen worden

De AI pilaar . Foto Protouch

Het vliegveld van Orlando in de USA, is gestart met het implementeren van Israëlische techniek die moet voorkomen dat grote mensenmenigten zich in kleine ruimten bewegen. Wereldwijd wordt uitgekeken naar een exit-strategie die het ook mogelijk maakt om weer te reizen schrijft de Times of Israel.

De door door Protouch uit Petakh Tikva ontwikkelde techniek is een pilaar die – net als een stoplicht – degenen die zich in de gedefinieerde straal rond de pilaar verzamelen, op de hoogte stelt als het gebied te vol raakt of is geworden. De bezettingsgraad wordt bepaald door lokale gezondheidsrichtlijnen.

De pilaren lichten groen op als er een klein aantal mensen in de buurt is, en naarmate meer en meer mensen samenkomen, verandert het licht in geel en vervolgens in rood. Bij rood licht wordt mensen aanbevolen om zich te verspreiden zodat de kans op besmetting met het coronavirus verkleind wordt.

De technologie maakt geen gebruik van camera’s of vereist bewaking van specifieke groepen mensen. In plaats daarvan is deze gebaseerd op kunstmatige intelligentie die mensen telt en het verkeer rond de pilaar volgt. Binnenkort zal de pilaar ook worden aangepast om levensbedreigende situaties of geweld in het openbaar te voorkomen.

Het bedrijf merkte op dat de technologie geschikt is voor veel locaties, zoals grote bedrijven, instellingen, winkelcentra, stadions, luchthavens, treinstations en ziekenhuizen.

Een ander AI pilaar van Protouch. Foto Protouch

Protouch is een luister- en audiotechnologiebedrijf dat in de afgelopen dertig jaar is uitgegroeid tot een leider in de ontwikkeling van geavanceerde beeld-, geluids- en multimediasystemen.

Afgezien van de crowd control column, heeft het bedrijf onlangs een liftdeur ontwikkeld die een LED-display projecteert waar advertenties en andere content op hoge resolutie kunnen worden weergegeven, zelfs op afstand, wat onlangs de aandacht trok van frisdrankgigant Coca-Cola.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)