Honkbaltoernooi om kinderen uit Israël en de Emiraten samen te brengen

De Israel Association of Baseball en de Dubai Little League plannen samen een Field of Peace Tournament waar teams van kinderen van 12 jaar en jonger strijden om de Unity Cup.

De eerste reeks wedstrijden vindt plaats, mits COVID-19 dit toelaat, op 21-25 maart in het Dubai Little League Park. De teams ontmoeten elkaar volgend najaar weer in Tel Aviv, meldt ISRAEL21C.

Er zijn ook uitnodigingen voor teams uit andere Golfstaten om deel te nemen aan het toernooi, waarin teams zullen spelen om de Unity Cup.

“We streven er samen naar om het honkbalspel in Israël en Dubai te ontwikkelen als een basis voor vrede en samenwerking tussen onze landen”, aldus IAB-president Jordy Alter en Dubai Little League-president Roger Duthie in een gezamenlijke verklaring. “We zien dit als een grote stap voorwaarts en we hopen dat deze games tot verdere regionale samenwerking zullen leiden. “

Saeed Mohammad Hareb, secretaris-generaal van de Dubai Sports Council zei: “Ik kan niets beters bedenken dan kinderen de mooie toekomst te laten vertegenwoordigen die we samen graag zien groeien. De Dubai Sports Council is er trots op dit initiatief te steunen, wat een bewijs is van de geweldige samenwerking tussen vrijwilligers van de Dubai Little League en de Israel Association of Baseball. “

Dubai Little League heeft meer dan 400 spelers van vier tot 18 jaar die honkbal en softbal spelen in Dubai. De IAB leidt teams van zes jaar tot volwassen, evenals de Israel Baseball Academy voor 14- tot 21-jarige opvallende spelers, en het Baseball Le’Kulam- programma dat Joods Israël en Arabisch Israëlische zesdeklassers samenbrengt.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)