Eerste competitieve eSports gelanceerd in Israël

Foto NOM gaming

Voor het eerst kunnen Israëlische gamers deelnemen aan drie eSports-competities die de afgelopen week zijn gelanceerd.  

De competities, die enthousiastelingen in staat stellen om te strijden in de populaire spellen Fortnite, Counter-Strike en FIFA, zijn opgezet door gamebedrijf NOM, dat de deelnemers meer dan 25.000 euro aan prijzengeld belooft. 

NOM heeft de initiële sponsoring van Lenovo verkregen onder zijn gamingmerk Legion. De competities gaan in maart van start en het seizoen duurt zes maanden.  De competities worden opgedeeld in amateurcompetities die openstaan ​​voor alle spelers en professionele competities voor ervaren spelers die worden uitgenodigd door de organisatoren.

Dit is niet de enige ontwikkeling in de Israëlische competitieve gaming-scene.  In december maakte Team Finest bekend dat het meer dan 500.000 euro had opgehaald voor het eerste competitieve gameteam van het land. 

Team Finest-spelers zullen deelnemen aan de nieuwe competities die door NOM worden georganiseerd en aan een aparte competitie voor het populaire spel Valorant.  Naast Israëlische spelers biedt Team Finest ook gamers uit Estland, Azerbeidzjan en het Verenigd Koninkrijk.

De badplaats Eilat aan de Rode Zee is uitgekozen om in november het aanstaande Internationale eSports Federation Wereldkampioenschap te organiseren, nadat het kampioenschap vorig jaar online werd gehouden vanwege coronavirusbeperkingen.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)