Ben Gurion Universiteit ontwikkelt goedkope en snelle test om coronamutaties te identificeren

Ben Gurion Universiteit. Foto BGU

De Universiteit van Ben-Gurion heeft een snelle en kosteneffectieve test ontwikkeld om de Britse en Zuid-Afrikaanse variant van het coronavirus te identificeren.

De nieuwe methode maakt gebruik van twee PCR-snel tests op basis van gen-verwijdering die de varianten onderscheidt van de oorspronkelijke stam. De tests hebben de Britse variant met succes gedetecteerd in rioolmonsters uit Beersheba, meldt The Jerusalem Post.

De nieuwe methode maakt gebruik van twee RT-qPCR-sneltests op basis van gen-deletie die de varianten onderscheidt van de oorspronkelijke stam. De tests hebben de Britse variant met succes gedetecteerd tijdens het nemen van rioolmonsters uit Beersheba.

“Mijn laboratorium heeft tijdens deze pandemie hard gewerkt om instrumenten voor vroegtijdige waarschuwing en detectie te bieden” zegt professor Ariel Kushmaro.

“Ons detectiesysteem voor COVID-19 in afvalwater heeft met succes een pilotprogramma voltooid in 14 steden in Israël” aldus Kushmaro, die toezicht hield op de ontwikkeling van de nieuwe methode. “We blijven ons onderzoek verfijnen om de mensheid van dienst te zijn.”

De methode is ontwikkeld door Dr. Karin Yaniv en Dr. Eden Ozer. Kushmaro en Yaniv zijn lid van BGU’s Environmental Biotechnology Lab en het Avram en Stella Goldstein-Goren Department of Biotechnology Engineering. Ozer is een lid van de afdeling Life Sciences.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)