Instagram Lite gaat vanuit Tel Aviv nu wereldwijd

Instagram Lite. Screenshot YouTube

Facebook is de afgelopen week begonnen met de uitrol van Instagram Lite. Dit is een lichter en snellere versie van Instagram dat speciaal is ontworpen voor gebieden (ongeveer 170 landen) met langzame internetverbindingen en goedkopere smartphones. In de nabije toekomst moet het wereldwijd gelanceerd zijn.

Net zoals Facebook Lite meer dan vijf jaar geleden, werd ook Instagram Lite ontwikkeld door een team van ingenieurs, ontwerpers en productmanagers van het grootste R & D centrum van Facebook buiten Amerika, in Tel Aviv. Het werk werd gedaan in samenwerking met een in New York gevestigd team.

Instagram Lite is minder dan 2 MB groot, wat een snelle installatie, laadtijd en een laag opslagverbruik mogelijk maakt. Het biedt de kernfuncties van de gewone Instagram app, waaronder de feed, verhalen, filters, direct messaging en enkele IGTV-mogelijkheden. Instagram Lite zorgt ervoor dat de Instagram-ervaring snel en betrouwbaar blijft, ongeacht het apparaat, platform en netwerk, zegt het bedrijf.

De doelgroep voor de app is ook hetzelfde als voor Facebook Lite: honderden miljoenen mobiele gebruikers in opkomende markten in Azië, Afrika, het Midden-Oosten en Zuid-Amerika.

Instagram Lite is voorlopig alleen beschikbaar op Android apparaten, aangezien het in veel opkomende landen het favoriete besturingssysteem is en apparaten met een laag RAM-geheugen ondersteunt.

Het team begon in september met het testen van Instagram Lite met Android-gebruikers in Zuidoost-Azië en vervolgens in Noord-Afrika en Zuid-Amerika, voordat het algemeen werd uitgerold. Er was een sterke focus op wat gebruikers het meest waardeerden, namelijk video en messaging, die mensen in plattelandsgemeenschappen en meer afgelegen gebieden actiever gebruiken dan hun stedelijke tegenhangers, aldus de aankondiging.

“Waar ze ook zijn, mensen willen vermaakt en geïnspireerd worden door degenen van wie ze houden”, zegt Michelle Lourie, productmanager van Instagram Lite. “Het is moeilijk om dat te doen met een instaptelefoon met opslagbeperkingen.”

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)