Palestijnse leiders belonen terreur

Screenshot via PMW

Na de grote publiciteit door Palestinian Media Watch en Israëlische media over de betaling van een maandelijks salaris aan in Israël gevangen zittende Palestijnse terroristen en families van dode terroristen, zijn de leiders van de Palestijnse Autoriteit (PA) in contact met de Amerikaanse regering, de EU en de Israëlische autoriteiten om het probleem met terreurbeloningen op te lossen. De PA wil een oplossing vinden waarmee de betaling van de salarissen kan worden verlengd.

Ook wij hebben het afgelopen jaar regelmatig aandacht besteed aan het feit dat terroristen voor het doden van Joden rijkelijk worden beloond.

Het lijkt er op dat de PA een eerste probleem heeft opgelost, namelijk door vrijgelaten terroristen op te nemen op de salarislijst als ‘medewerker van de veiligheidsdienst’ van de PA.

Salarisschijf terroristen

In plaats van haar terreurbeloningsbeleid af te schaffen, herhaalde PA-premier Muhammad Shtayyeh de toezegging van de PA om de salarissen van de terroristische gevangenen te betalen. Op de vraag op Al-Araby TV of de PA de gevangenen in de steek heeft gelaten en wat zijn de alternatieve oplossingen zijn, antwoorde Shtayyeh dat hij beloofde dat de PA terroristen zal blijven belonen:

Je weet het en alle mensen die naar je show kijken, weten zeker dat we ons volledig inzetten. We hebben de gevangenen niet in de steek gelaten, en we zullen de gevangenen niet in de steek laten. De zaak van de gevangenen is een heilige zaak. Ze hebben rechten en we moeten dit beschermen … Aan de andere kant hebben Israël en de VS ons sancties opgelegd vanwege onze toewijding aan de gevangenen. In ieder geval zullen we de heiligheid van deze zaak beschermen … Maar het belangrijkste is dat er financiële rechten zijn voor de gevangenen. We zullen in alle opzichten aan hen toegewijd blijven. “ [Facebook-pagina van PA-premier Muhammad Shtayyeh, 22 januari 2021]

Er zijn duizenden ‘nieuwe banen’ gecreëerd, waardoor de betalingen aan de terroristen worden gecamoufleerd zodat het lijkt alsof het betalingen aan overheidsmedewerkers zijn.

Als onderdeel van dit programma heeft de PA zelfs de vrijgelaten terroristen gerekruteerd voor het veiligheidsapparaat van de PA. Het is veelbetekenend dat de PA geen problemen ziet in het opnemen van vrijgelaten terroristen, waaronder leden van internationaal aangewezen terreurorganisaties zoals Hamas, de Palestijnse Islamitische Jihad, de Al-Aqsa Martelarenbrigades en het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina, in de PA-veiligheidsmechanismen die belast zijn met terreur bestrijden.

Officiële PA TV-nieuwslezer: “Volgens het presidentiële bevel uitgevaardigd door His Honor [PA] President Mahmoud Abbas, is de [PLO] Commission of Prisoners ‘Affairs begonnen met de eerste stappen om de vrijgelaten gevangenen te integreren in overheidsfuncties, zowel veiligheidsfuncties als civiele functies. posities … ” Abu Bakr: “Na het besluit van Zijne Exellentie, de president, is de integratie van de gevangenen begonnen, zowel in de militaire sector als in de civiele sector … Elke gevangene zal een formulier invullen met de benodigde informatie en vragen wat hij wil, of het nu in de veiligheid of civiel kader. “

Het plan van de PA is bedoeld om zowel de Europese Unie als de Amerikaanse regering voor de gek te houden. De komende maanden zal blijken of de EU en de VS hier in trappen. Wij blijven u op de hoogte houden.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)