Arbeidsrechtbank van Tel Aviv staat ontslag toe van niet gevaccineerde onderwijsassistent

Ter illustratie. Screenshot YouTube

In een eerste uitspraak van dit soort heeft de arbeidsrechtbank van Tel Aviv zondag besloten zondag dat de gemeente Kochav Yair een onderwijsassistent van een school mocht weren als ze niet akkoord ging met het ondergaan van een coronavirus test of om tegen het coronavirus te worden gevaccineerd.

De beslissing werd genomen nadat een assistent van een school in de gemeente bij de rechtbank een klacht had ingediend tegen het beleid van de raad om personeel te verbieden dat niet elke zeven dagen een coronavirus-test ondergaat of tegen COVID-19 is gevaccineerd.

Het besluit is genomen uitgaande van het feit “dat het recht op leven een fundamenteel recht van een hoger niveau is, het meest fundamentele recht waarop alle rechten zijn gebaseerd, en dat het fundamentele recht op waardigheid en privacy op een lager niveau ligt”.

Rechter Meirav Kleiman verklaarde in de beslissing dat de rechtbank niet van mening is dat “de schijnbare rechten van de verzoeker zwaarder wegen dan het recht en de plicht van de verweerder, om te zorgen voor het welzijn van hun studenten, onderwijzend personeel en de ouders van studenten en naar onze mening slaat de balans op dit moment duidelijk door naar de kant van de respondent die gelooft in de veiligheid van iedereen die door de poorten komt – werkende en niet-werkende – kinderen en volwassenen.”

De rechtbank benadrukte dat zij niet verplicht is en niet is gevraagd te eisen dat de verzoeker tegen haar wil wordt ingeënt. De rechtbank was het er ook over eens dat de eis om een ​​test tegen de wil van de verzoeker te ondergaan wel degelijk invloed had op haar fundamentele recht op lichamelijke autonomie, maar de rechtbank benadrukte dat het leven en de gezondheid van de studenten, hun ouders en het schoolpersoneel belangrijker zijn, aangezien de ” superioriteit en belang “van de rechten op leven en gezondheid onomstreden zijn”.

De rechtbank voegde eraan toe dat ze het niet eens was met de bewering dat er ‘geen juridische bron’ was voor de eis van de raad om de belangen van de studenten, ouders en personeel te behartigen of om een ​​coronavirus-test te eisen, omdat de gemeente, als eigenaar van de school, de plicht heeft om de veiligheid van haar medewerkers en de studenten en hun ouders te waarborgen.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)