Inbeslagname materiaal voor Hamas drukkerijen

Gilad Schalit with Hamas krant. Screenshot YouTube

Minister van Defensie Benny Gantz heeft orders ondertekend om materiaal in beslag te nemen dat bedoeld was om te worden afgeleverd bij drukkerijen die door Hamas in de Gazastrook worden gebruikt.

Dit komt na een gezamenlijke operatie waarbij het ministerie van Defensie, het National Bureau for Counter Terror Financing (NBCTF), IDF Central Command, het National Cargo Screening Center en agenten van de Israëlische belastingdienst grondstoffen in beslag namen die bestemd waren voor drukkerijen die door Hamas worden gebruikt.

De order van minister van Defensie.

Containers met papier kwamen aan via de haven van Ashdod en via de Kerem Shalom kruising was een grote zending inkt onderweg naar Gaza.

Een van de drukkerijen in de Gazastrook is Amwaj Printing, dat door Hamas wordt gebruikt voor de productie van flyers, posters en ander propagandamateriaal voor Izzadin al-Qassam, de zogenaamde ‘militaire’ vleugel, zei het ministerie van Defensie.

Een andere drukkerij die bedoeld was als ontvanger van de in beslag genomen materialen, is Alarqam Trading for Printing, die de officiële krant van Hamas in de Gazastrook, Felesteen, drukt.

Een foto van IDF-soldaat Gilad Schalit met een kopie van Felesteen met de datum werd getoond als bewijs van zijn gevangenneming.

“De drukkerijen van Hamas zijn een propagandamiddel dat een radertje is in een machine van opruiing, leugens en terrorisme”, zei Gantz. “Samen met lopende militaire operaties zullen we doorgaan met optreden op het economische front, geleid door de NBCTF, om het terroristische moeras droog te leggen.”

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)