Women2women-programma gaat vrouwen voor R & D banen opleiden

Woman2Woman. Screenshot YouTube

Het Woman2Woman-programma, opgezet door afgestudeerden van de elite 8200 tech-eenheid van het Israëlische leger, gaat nu vrouwen opleiden voor onderzoeks- en ontwikkelingsposities in de bloeiende hightech industrie van Israël.

Het programma dat zes jaar geleden is opgezet, heeft een aanbesteding gewonnen van de Israel Innovation Authority. Dit is de nationale instantie die verantwoordelijk is voor het uitstippelen van het technologiebeleid en het bevorderen van het technologie-ecosysteem. Doel was om een ​​project uit te voeren dat vrouwen zou trainen voor ontwikkelingsposities. Denk daarbij aan softwareprogrammering, financiële technologie of biotechnologieonderzoek.

Het project zal worden uitgevoerd in samenwerking met toonaangevende technologiebedrijven, waaronder het ontwikkelingscentrum van Microsoft in Israël, Salesforce, Dell en General Motors.

Onderzoek en ontwikkeling vormen doorgaans de eerste fase in het ontwikkelingsproces van een product en omvatten activiteiten die bedrijven ondernemen om nieuwe producten en diensten op de markt te brengen.

De belangrijkste doelgroep zijn vrouwen met ervaring of opleiding in technologische beroepen die momenteel niet bezig zijn met hun specialisatie in hightech en die geïnteresseerd zijn in het betreden van of terugkeren naar dit vakgebied.

Aan het programma werken onder andere leidinggevenden van hightechbedrijven aan mee die zullen praten over manieren om te integreren in ontwikkelingsposities, afhankelijk van de achtergrond en vaardigheden van elk van de deelnemers.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)