Palestijnse leider Jibril Rajoub prijst terroristische moordenaars als “nationale leiders”

Jibril Rajoud. Screenshot YouTube

De secretaris van het Centraal Comité van Fatah en ex terrorist, Jibril Rajoub, is een van de mensen die regelmatig wordt genoemd als mogelijke opvolger van de 85-jarige voorzitter van de Palestijnse Autoriteit (PA) Mahmoud Abbas.

Rajoub prijst regelmatig terroristische moordenaars als helden en prees onlangs specifieke aarts-terroristen en moordenaars – verantwoordelijk voor tientallen moorden – waarbij hij verklaarde dat de momenteel gevangeng zittende terroristen “heroïsch en de brandstof van dit systeem” zijn meldt Palestinian Media Watch:

Fatah-secretaris van het Centraal Comité, Jibril Rajoub: “De komende PA-verkiezingen zullen gehouden worden in Jeruzalem tegen de wil van Netanyahu en deze criminele bezetting … We zullen winnen, regeren en leiden door onze goede eigenschappen, onze waarden, en het erfgoed dat ons werd nagelaten door Yasser Arafat, Khalil Al-Wazir [-Abu Jihad], (verantwoordelijk voor de moord op 125 Joden), [Salah Khalaf-] Abu Iyad (plande het bloedbad van de Olympische Spelen van München onder Israëlische atleten), Faisal Al-Husseini, en alle groten, en die ons werden opgelegd door onze heldhaftige gevangenen, naar wie ik een zegen van vrede stuur en tegen hen zeg: ‘Jullie zijn de brandstof van dit systeem.” [Officiële PA-tv, Onderwerp van de dag , 14 februari 2021]

In een ander interview verheerlijkte Rajoub specifiek als zijn “broederleider” terrorist Marwan Barghouti die aanslagen orkestreerde waarbij 5 Israëliërs werden vermoord. Rajoub schonk deze eer ook aan moordenaar Karim Younes. Beide terroristen werden door Rajoub, geprezen en “gezegend” als “nationale leiders”:

Fatah Secretaris van het Centraal Comité Jibril Rajoub: “Ik stuur zegeningen naar mijn broeders en collega’s in de gevangenis, en in de eerste plaats onder hen de twee nationale leiders, mijn collega’s in het Fatah Centraal Comité, broederleider Marwan Barghouti en broederleider Karim Younes (beiden terroristische moordenaars) en aan alle leden van de Fatah beweging in het thuisland, de diaspora en in de forten van gevangenschap.” [Officiële PA-tv, 9 februari 2021]

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)