Ben Gurion Airport gaat weer open

Ter illustratie. Ben Gurion Airport. Foto BG Airport

Na een besluit van het kabinet op zaterdagavond, opent Israël het vliegveld Ben Gurion Airport weer voor in het buitenland gestrande of wonende Israëliërs die terug naar huis willen keren.

Sinds 25 januari was Ben Gurion Airport gesloten, met uitzondering voor zogenaamde repatriëringsvluchten en was voor toegang tot het land speciale toestemming vereist van een door de overheid geleide uitzonderingscommissie.

De komende dagen kunnen per dag 1000 Israëliërs het land weer binnenkomen. Een aantal dat over een aantal dagen zal worden verhoogd tot 3000 passagiers per dag.

In plaats van verplicht 14 dagen naar een quarantainehotel te moeten gaan, kunnen reizigers nu de 14 dagen thuis in quarantaine, waarbij zij bij aankomst op het vliegveld de keus hebben een speciale app van de politie te gebruiken of een elektronische armband die beiden registreren of men zich aan de quarantaine houdt. Tot nu toe blijkt 91% voor de elektronische armband te kiezen.

Mensen kunnen het land binnenkomen met vluchten vanaf specifieke locaties, waarbij Kiev, Toronto en Hong Kong worden toegevoegd aan de reeds bestaande plaatsen New York, Frankfurt, Londen en Parijs.

Luchtvaartmaatschappijen moeten het ministerie van Volksgezondheid een lijst met passagiers verstrekken, anders wordt een boete van 5.000 shekel opgelegd.

Speciale uitzonderingen op het dagelijkse quotum zullen worden toegekend aan nieuwe immigranten die hun aankomst in het land niet kunnen uitstellen, essentiële buitenlandse werknemers en professionele atleten.

Naast vliegreizen zullen ook de landgrenzen van Israël worden geopend.

Een grensovergang met Jordanië gaat maximaal twee keer per week open en de grens met Egypte wordt één keer geopend om alle Israëliërs uit Egypte te laten terugkeren. Degenen die zijn ingeënt of hersteld van COVID-19, kunnen naar believen naar Jordanië vertrekken, hoewel de grensdoorgang van Taba naar Egypte gesloten blijft.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)