Zo zag de eerste ‘normale’ avond in Israël er uit

Een van de terrassen in Ir Yamin. Eigen foto

Zondag was het dan zover, na een jaar met drie lange lockdowns en allerlei beperkingen vanwege de COVID-19 pandemie, gingen restaurants en bars eindelijk open. Iedereen kon, gevaccineerd en niet gevaccineerd, weer op een terras plaatsnemen. Binnen zitten is alleen weggelegd voor mensen die kunnen aantonen gevaccineerd te zijn.

Channel 12 news ging zondagavond de straat op en liet beelden zien die we een jaar in Israël hebben moeten missen. Volle restaurants en bars met uitgelaten mensen, die blij waren weer uit te kunnen gaan.

Zowel onder de eigenaren van de horecazaken alsook onder de bezoekers was sprake van opwinding.

In Rishon L’Zion was sprake van een soort vakantie sfeer zo omschreven bezoekers het. Eigenaren van horecazaken zeiden blij te zijn deze zware periode te hebben overleefd, maar betreurden het feit dat zoveel horecazaken in het land voorgoed de deuren hebben moeten sluiten.

Daarnaast zeiden ze moeite te hebben om voldoende personeel te vinden. Veel voormalige horeca medewerkers gever er de voorkeur aan om te genieten van hun uitkering die tot juni door de staat wordt betaald.

Screenshot Channel 12 news

Vrijwel overal werd gecontroleerd of iemand was gevaccineerd wanneer men binnen wilde zitten, hoewel de meeste bezoekers er de voorkeur aangaven om buiten op het terras plaats te nemen.

Een van de bar bezoekers zei tegen channel 12 news: “We kwamen om te drinken, we hebben er een heel jaar op gewacht. Wie had gedacht dat ik zo enthousiast zou zijn over een biertje? Ik ben na 2 glazen al een beetje dronken. Heel Tel Aviv is vol, daar word ik blij van.”

Een ander die met vrienden een biertje ging drinken zei dat “hij verbazingwekkend gelukkig is”, het is leuk om weer uit te gaan. Ik miste mijn nachtleven.”

Alhoewel in het Hebreeuws laten de onderstaande beelden zien hoe het ‘normaal’ er weer uit ziet.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)