Samenwerking Shaare Zedek Medical Center en Bezalel Academy of Arts

Bezalel Academy of Arts and Design in Jeruzalem. Foto Bezalel

Het klinkt misschien als iets ongebruikelijks, een ziekenhuis en een kunstacademie, maar misschien is het toch niet zo vreemd. Het Shaare Zedek Medical Center en de Bezalel Academy of Arts and Design gaan samenwerken om oplossingen te vinden voor de uitdagingen van de coronapandemie.

Het aangekondigde partnerschap wordt ondersteund door een subsidie ​​van de Jerusalem Foundation. Als onderdeel van het partnerschap zullen medische teams en ontwerpers, begeleid door het medisch centrum en de kunstacademie, samenwerken om gezamenlijke projecten te ontwikkelen en te creëren. De focus zal liggen op innovatie en gemeenschapsontwikkeling.

De organisaties besloten tot een partnerschap om het effect van de pandemie op ziekenhuizen te erkennen. Deze tonen volgens hen aan dat ziekenhuizen niet alleen plaatsen zijn voor medische behandeling, maar ook een belangrijke sociale rol hebben te vervullen.

De pandemie toonde ook de kwetsbaarheid van de kunstgemeenschap van Jeruzalem aan. Veel kunstenaars van Jeruzalem waren niet in staat om de kost te verdienen, vooral degenen die in de publieke sector werken en live optreden. Deze samenwerking helpt ook kunstenaars weer aan werk.  

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)