Israëlisch onderzoek : 84% van de COVID-19 doden in februari was niet of ten dele gevaccineerd

Ter illustratie. Screenshot YouTube

Voor het eerst heeft Israëlische ministerie van Volksgezondheid een uitsplitsing van de sterfgevallen door COVID-19 vrijgegeven op basis van het vaccinatieniveau van de overleden personen, waaruit blijkt dat in februari 84 procent van de overleden patiënten helemaal niet was gevaccineerd of slechts de eerste van de twee vereiste vaccinaties had ontvangen.

In Israël hebben nu 4,8 miljoen mensen, 51,7 procent van de bevolking, ten minste één dosis van het vaccin gekregen, terwijl in totaal 3,49 miljoen mensen, 37,5 procent van de bevolking, de volledige twee doses hebben ontvangen.

Uit een studie die in januari werd gepubliceerd, was al bekend dat het vaccin 94 procent van de gevallen van symptomatische ziekte en 92 procent van de ernstige ziekte gemiddeld voorkomt.

De nu gepubliceerde fase III-studie, gebaseerd op medische gegevens van 1,2 miljoen patiënten die behoren tot de Israëlische gezondheidsorganisatie Clalit Health Services, toonde aan dat gevaccineerde mensen 86 tot 98 procent minder kans hebben om ernstig ziek te worden vanaf een week na de tweede dosis. Maar uit de studie bleek ook dat het vaccin twee weken na de eerste dosis al effect heeft, waardoor 57 procent van de gevallen van symptomatische infectie wordt voorkomen en het aantal ernstig zieke patiënten met 62 procent afneemt.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)