Test Sheba ziekenhuis toont 98% immuniteit aan na tweede Pfizer-prik

Ter illustratie. Screenshot YouTube

Uit voorlopig onderzoek dat maandag is vrijgegeven door het Sheba Medical Center, blijkt dat mensen die hun tweede dosis van het Pfizer-vaccin hebben ontvangen, een immuniteit hebben van 98% tegen het coronavirus.

Ook toonden de resultaten toonden aan dat de antilichamen van deze mensen zelfs hoger waren dan die van mensen die ernstig met het virus waren geïnfecteerd en daarvan herstelden.

De resultaten zijn gebaseerd op onderzoek bij 102 leden van het medisch personeel dat in het ziekenhuis tegen het coronavirus werd gevaccineerd.

Van de 102 onderzochte mensen hadden 100 een week na hun tweede dosis van het Pfizer vaccin, voldoende antilichamen ontwikkeld voor immuniteit, terwijl slechts twee geen antilichamen hadden ontwikkeld, van wie er één immuun gecompromitteerd was.

“De resultaten van de enquête zijn in lijn met de experimenten van Pfizer en zelfs beter dan verwacht”, zei prof. Gili Regev-Yochay, directeur van de afdeling Infectious Disease Epidemiology van het medisch centrum, tijdens een persconferentie op maandag.

“Ik verwacht dat de onderzoeksresultaten van de andere deelnemende medewerkers vergelijkbaar zullen zijn. Er is zeker reden voor optimisme want het betekent dat het vaccin wonderbaarlijk goed werkt, zei Regev-Yochay.

“Ze zei dat het resultaat van de gegevens is dat Israël een vermindering van de uitbraak van het coronavirus in het hele land zou moeten zien naarmate meer mensen hun tweede dosis hebben gekregen.

Twee mensen ontwikkelden geen antilichamen, een die immuun-gecompromitteerd is, legde Regev-Yochay uit. Ze zei dat er nog steeds geen verklaring is waarom de tweede persoon geen antilichamen ontwikkelde, maar het ziekenhuis onderzoekt deze zaak.

Tot dusver zijn ongeveer 7.106 medewerkers van Sheba ingeënt met de eerste dosis, ongeveer 80% van al het personeel. Daarvan hebben er 4.484 hun tweede dosis op 18 januari ontvangen. Na een tweede vaccinatie duurt het tot acht dagen voor er sprake is van een 95% bescherming tegen het coronavirus

Zoals gezegd betrof dit onderzoek slechts 102 gevallen, maar Regev-Yochay zei dat anderen werden geëvalueerd. De studie kijkt specifiek naar immunoglobuline G (IgG) -antistoffen, die bepalen of een patiënt immuniteit heeft ontwikkeld. 

De studie geeft niet aan hoe lang de immuniteit zal duren of dat een persoon met antilichamen het virus nog steeds kan dragen en anderen kan infecteren, benadrukte Regev-Yochay. Ze zei echter dat het de voorlopige conclusie van haar kant is dat gevaccineerde mensen het virus niet zullen verspreiden.

Ze merkte ook op dat hoewel mensen die ziek en hersteld waren nog niet in aanmerking komen voor het Pfizer-vaccin in Israël, dat wanneer uit verder onderzoek blijkt dat het vaccin een verbeterde immuniteit geeft, het mogelijk is dat deze mensen in een tweede fase worden ingeënt.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)