Israël trekt 20 miljoen euro uit om beginnende startups te helpen

Ter illustratie. Screenshot Startup Nation Central

De Israel Innovation Authority heeft een nieuw fonds van 80 miljoen shekel (20 miljoen euro) opgezet om investeringen aan te moedigen in beginnende bedrijven die te kampen hebben met financieringsproblemen.

Beginnende startups die samenwerken met ervaren investeerders komen in aanmerking voor de nieuwe subsidies die kunnen oplopen tot 50% van de benodigde eerste financiering.

Tot deze stap is gekomen omdat er sinds 2017 van een afname is van 25% in het aantal startups dat in Israël wordt gevormd, zo meldt de Innovatie Autoriteit. De coronacrisis heeft deze situatie alleen maar ernstiger gemaakt.

“Nieuwe startups zijn de toekomst van het Israëlische innovatie-ecosysteem, en het ondersteunen van hen in hun vroege stadia is cruciaal voor hun vooruitgang.” aldus zei Ami Appelbaum, voorzitter van de Israel Innovation Authority, in een uitgegeven verklaring.

Hij voegde daar aan toe dat “het nieuwe Hybrid Seed Incentive Program het succespercentage van Israëlische startups zal verhogen, de oprichting zal stimuleren van nieuwe seed-stage startups die cruciaal zijn voor het innovatie-ecosysteem en het zal tevens ervaren investeerders aanmoedigen om te investeren in startups in een vroeg stadium”.

Bedrijven die aan het programma deelnemen, kunnen een subsidie ​​ontvangen ter waarde van 40% van de investeringsronde van maximaal 3,5 miljoen shekel, en 50% van de totale investeringsronde voor die startups in de geografische periferie van Israël of waarvan de oprichters uit bevolkingsgroepen komen die ondervertegenwoordigd zijn in de hightechindustrie, zoals Arabische Israëliërs, vrouwen en ultraorthodoxe bevolkingsgroepen.

Het programma stimuleert ondernemerschap en de oprichting van startups in risicovolle gebieden. Het komt bovenop een breed scala aan ondersteunings- en financieringsinstrumenten die door de Israel Innovation Authority worden geboden voor startende startups als reactie op markt falen als gevolg van het hoge risico en de complexiteit van het investeren in deze beginnende bedrijven.

Het Hybrid Seed Incentive-programma, ontwikkeld door de Israel Innovation Authority, is bedoeld voor startups in de ‘seed-stage‘, die minder dan 3,5 miljoen shekel hebben opgehaald. Het programma verkleint het risico voor potentiële investeerders in deze risicovolle bedrijven. 

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)