Nieuw record in Israël: ‘10.021 besmettingen in 24 uur’

MDA medewerkers in beschermende kleding. Foto MDA

Volgens het ministerie van Volksgezondheid zijn er voor het eerst sinds het begin van de coronapandemie in Israël meer dan tienduizend besmettingen in 24 uur geteld.

Om precies te zijn werd bij 10.021 mensen het coronavirus vastgesteld, nadat een kleine 100.000 tests waren uitgevoerd, wat wijst op een postief percentage van 10,2%.

In ziekenhuizen worden 1.114 mensen behandeld die in een ernstige toestand verkeren, van wie er 277 op de beademing zijn aangesloten.

Het aantal mensen dat in Israël aan het coronavirus is overleden staat nu op 4.049.

Volgens gegevens die zijn verzameld door de Universiteit van Oxford, leidt Israël sinds de afgelopen week de wereld in het aantal dagelijkse bevestigde gevallen per hoofd van de bevolking.

Het recordaantal bevestigde gevallen kan worden toegeschreven aan de uitgebreide testinspanningen van het land, waardoor Israël op de vierde plaats komt na Oostenrijk, de VAE en Luxemburg.

Maandag zag ook een nieuw dag record v.w.b. het aantal vaccinaties, met in totaal 186.000 mensen die werden ingeënt, waarvan 114.000 de tweede dosis kregen en 72.000 eerste doses. Minister van Volksgezondheid Edelstein zei dat bijna 2,2 miljoen mensen van de totale 9,29 miljoen inwoners van Israël nu de eerste dosis hebben gekregen en dat ongeveer 422.000 beide vaccinaties hebben ontvangen.

Ondertussen blijven ziekenhuizen melden dat hun coronavirus afdelingen hun maximale capaciteit naderen. Maandag liet het Hadassah Medisch Centrum in Jeruzalem het ministerie van Volksgezondheid weten dat ze niet meer patiënten kunnen ontvangen en hebben toestemming gevraagd om nieuwe gevallen door te verwijzen naar ziekenhuizen in het midden van het land.

Volgens gezondheidsfunctionarissen is het aantal ernstig zieke patiënten nog niet afgenomen en zijn er meer jongere patiënten met ernstige symptomen.

Dit heeft vrijwel zeker te maken doordat de groep van 65-plus als eerste werd gevaccineerd tegen het coronavirus en daardoor bescherming heeft opgebouwd.

De Israëlische regering komt later op dinsdag bijeen om te beslissen over een verlenging van de lockdown die sinds 1 januari van kracht is en donderdag afloopt, waarbij ministers debatteren of de beperkingen maximaal met nog eens twee weken worden verlengd.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)