Voor innovatie zoeken Europese bedrijven banden met Israël

Door de concurrentiedruk vanuit China en de VS en het uitbreken van de coronapandemie hoopt de virtuele editie van de ‘Europe Days 2020‘ bedrijven in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk te helpen bij het voldoen aan de vraag naar nieuwe technische oplossingen.

Verwacht wordt dat meer dan 200 Israëlische startups, morgen, 27 oktober, zullen deelnemen aan een virtuele conferentie in een poging om Europese bedrijven naar meer digitalisering en innovatie te leiden.

Onder de meer dan 50 sprekers tijdens de virtuele conferentie, zijn Olaf Koch, de CEO van Metro AG, een retailgigant met een jaaromzet van 27 miljard euro, en Rene Obermann, de voorzitter van Airbus en de algemeen directeur van Warburg. Pincus Duitsland, aldus de organisatoren in een verklaring. Ook de hoofden van telecombedrijven, winkelketens en advocatenkantoren zullen tot de sprekers behoren en verder zullen vertegenwoordigers van steden zoals Keulen, Wenen, Berlijn en Zürich aanwezig zijn.

Het format combineert lezingen, interactieve ronde-tafel sessies, één-op-één vergaderingen en netwerkmogelijkheden, gericht op het maximaliseren van zakelijke relaties. Afgezien van praktische informatie over het betreden van de drie Europese landen, die goed zijn voor in totaal 92 miljoen gebruikers, zal speciale aandacht worden besteed aan het helpen van Israëlische startups om toegang te krijgen tot middelgrote Europesche bedrijven (Mittelstand), aldus de verklaring.

Deze Europese middelgrote bedrijven hebben meer dan ooit behoefte aan innovatieve oplossingen, iets dat Israëlische startups hen kunnen bieden, aldus de verklaring.

Startups zullen aanwezig zijn op het gebied van verzekeringstechnologieën, kunstmatige intelligentie, cybersecurity, mobiliteit, 5G, NewMedia, eRetail, FoodTech, eHealth, SporTech, Industry 4.0, eLogistics en AgriTech.

De conferentie wordt georganiseerd door Novawind, een Israëlisch bedrijf dat diensten voor bedrijfsontwikkeling levert, en onder meer wordt gesponsord door Deutsche Telekom, de Duitse stad Keulen en de stad Wenen. Partners zijn onder meer het Israeli Export Institute en de Israeli Innovation Authority, aldus de verklaring.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)