‘Hamas en de PA zijn corrupte moordenaars’ zegt parlementslid uit de Emiraten (video)

Screen shot I24 news.

Opzienbarende uitspraken tijdens een interview van Adi Kopelwitz, de i24NEWS correspondent voor het Midden Oosten, met Dherar Belhoul Al Falasi, een lid van de Federale Raad van de Verenigde Arabische Emiraten.

De wetgever uit de VAE legde tijdens het interview uit dat “de Palestijnse woede jegens de VAE is ontstaan ​​omdat we ophielden met betalen. We willen betalen en we zullen geld overmaken naar het Palestijnse volk, maar niet naar Hamas en niet naar de Palestijnse Autoriteit.”

Op de vraag van i24NEWS of naar zijn mening de Verenigde Arabische Emiraten de bemiddeling tussen Israël en de Palestijnen willen leiden, antwoordde Al Falasi dat “de VAE genoeg doet en heeft gedaan”, erop wijzend dat “de Verenigde Arabische Emiraten zich in zetten voor het Palestijnse volk.”

Maar, voegde hij daar meteen aan toe: “Niet voor Hamas en niet voor de Palestijnse Autoriteit (PA). Beiden zijn corrupt. Beiden zijn moordenaars.”

‘Wat Abbas betreft’, vervolgde hij, ‘Abbas is wat we in het Arabisch’ Tager Shanta’ noemen, een eenvoudige koopman die rondloopt met zijn tas.’

‘Hij kwam hier en hij “had zijn zoon meegebracht die meteen visitekaartjes begon uit te delen. “Ik ben de vertegenwoordiger van deze man en de vertegenwoordiger van dit en dat bedrijf”, zei hij erbij.

Ik vroeg hem “komt u om het Palestijnse volk te helpen of om uzelf of uw bedrijven te verkopen? We kennen al hun vuile trucs. “

“Ik denk dat het nu genoeg is geweest voor de VAE en voor Saoedi-Arabië, elke keer missen de Palestijnen kansen door niet te willen onderhandelen, en ze verliezen meer, en meer en meer”.

“Nu denk ik dat het tijd is dat ze aan de onderrhandelingstafel moeten gaan zitten,” verklaarde Al Falasi.

Kopelwitz vroeg Al Falasi vervolgens naar zijn mening over het geldtransferbeleid van Qatar aan de Palestijnse Autoriteit in de afgelopen twee jaar. ‘Het is terrorisme en ze financieren het,’ antwoordde hij, terwijl hij retorisch de verslaggever in ruil daarvoor vroeg ‘is het terrorismefinanciering of niet?” Volgens de wet, is het duidelijk dat je op die manier terrorisme financiert.”

“Ik denk dat Qatar zo diep betrokken is bij terrorisme dat ze er niet mee kunnen ophouden”, voegde Al Falasi eraan toe. “Het is een koe en ze melken het. Qatar heeft Hamas altijd betaald en deze situatie zal zich tegen hen keren.”

“Je hebt nu in Qatar de leiding van Hamas, de leiding van de Taliban en de gevaarlijkste van allemaal – de Moslimbroederschap – wiens leiderschap daar zit,” legde hij uit.

“Hamas is de gewapende arm van zowel de Moslimbroederschap als de Islamitische Revolutionaire Garde. En Turkije is er ook bij betrokken. Deze ‘cocktail’ is gevaarlijk. ‘

‘Al Falasi merkte op dat volgens hem de manier om terrorisme te bestrijden bestaat uit het stoppen van de financieringsbronnen. ‘Als je dat eenmaal doet, roei je het terrorisme uit.’

“We weten dat Hamas terroristen zijn”, concludeerde hij. “Als je het geld stopt, duurt het niet lang voordat ze ophouden te bestaan.”

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)