IAI’s ELTA Land Division; technologische oplossingen voor een modern leger

All-Terrain tactisch voertuig SENATOR Armoured Personnel Carrier (APC). Foto IAI

De prevalentie van asymmetrische conflicten boven traditionele landoorlog en de opkomst van nieuw en effectieve technologieën op het huidige slagveld hebben nieuwe uitdagingen gecreëerd voor het moderne leger. 

De legers van vandaag moeten goed uitgerust en getraind zijn om een ​​grootschalig conventioneel conflict tegen technologisch bedreven tegenstanders te winnen. Tegelijkertijd moet effectiviteit behouden blijven om tegen opstandelingen, terroristen en milities die profiteren van nieuwe en direct beschikbare technologieën te strijden.

De ELTA Land Division, een dochteronderneming van Israël Aerospace Industries, het grootste lucht- en ruimtevaart- en defensiebedrijf van het land, heeft een bewezen staat van dienst in het ontwerp, de ontwikkeling en de integratie van een breed scala aan sensoren en systemen waarin de nieuwste technologische ontwikkelingen zijn verwerkt.

Of de dreiging nu op het land, in de lucht of vanaf zee is, de groep is in staat om de instrumenten te leveren die nodig zijn om te zegevieren in zowel de asymmetrische als conventionele arena’s.

Deze instrumenten worden aangestuurd door de nieuwste doctrine van de Israel Defense Force en andere leidende strijdkrachten, die een interdisciplinaire aanpak vereisen. Deze gaat verder dan het gecombineerde gebruik van infanterie-, bepantsering-, marine- en luchtmiddelen afzonderlijk om het hoofd te bieden aan een multi- dimensionaal slagveld.

Deze aanpak richt zich op convergentie, het optimaal gebruiken van beschikbare middelen om te vechten in een omgeving waar alle domeinen worden betwist. De commandant moet beslissen wanneer, waar en onder welke voorwaarden middelen worden ingezet. Om dit effectief te doen, is intelligentie van cruciaal belang en hier komt technologie om de hoek kijken.

Dominantie op het slagveld

<em>ELI-4030 Drone Guard: anti-dronesysteem voor detectie en onderschepping</em>. Foto IAI

Vroegtijdige opsporing en het snelle en effectieve gebruik van inlichtingengegevens om dreigingen tegen te gaan, zijn de sleutels tot het bereiken van dominantie op het slagveld, of het nu gaat om dichte, stedelijke omgevingen of afgelegen uitgestrekt terrein, en ongeacht of de tegenstander een traditionele militaire macht is of een plaatselijke oorlogvoerende passen gemakkelijk in de omgeving. De vraag is hoe dit wordt bereikt?

Een factor die deze inspanning ondersteunt, is de toenemende technologische competentie van het huidige gevechtspersoneel. Nieuwe generaties soldaten die zijn opgegroeid met geavanceerde computerspellen, smartphones en andere moderne apparaten, zijn bij uitstek geschikt om gebruik te maken van de geavanceerde apparatuur die in toenemende mate beschikbaar wordt gesteld. Het doel is om te nemen wat ooit een eenvoudige schutter was en het individu in een virtueel platform te veranderen. 

De levering van man-draagbare grondradars, E / O-sensoren, tactische SIGINT-sensoren, geavanceerde communicatie met realtime videotransmissie, inkomende brandsensoren en andere tools, waarbij alle gegevens die ze genereren gemakkelijk kunnen worden gedeeld tussen teamleden, maakt IAI’s mogelijk. ELTA om de huidige gevechtssoldaat te voorzien van capaciteiten waar eerdere generaties alleen maar van konden dromen.

Detecteer je vijand

Screenshot IAI

Als wereldwijd toonaangevend radarhuis is ELTA een pionier in de ontwikkeling van zowel hardware, waaronder Active Electronically Scanned Array (AESA) -radars die gebruik maken van Gallium Nitride (GaN) -technologie, en geavanceerde software die gebruikmaakt van kunstmatige intelligentie (AI), machine learning (ML). , Big data en voorspellende analyse. Deze dragen allemaal bij aan een effectievere detectie en classificatie van bedreigingen. Bovendien heeft ELTA een Multi-Intelligence (Multi-INT) Analyseplatform ( Starlight ELS-8994 ) ontwikkeld om commandanten, oorlogsjagers en inlichtingenanalisten te voorzien van innovatieve beslissingsondersteunende tools.

Het bedrijf levert ook uitgebreide systemen om specifieke bedreigingen tegen te gaan. Bijvoorbeeld Hommel Guard ELI-4030 , die kan worden ingezet vanuit stationaire posities of rijdende voertuigen, integreert geavanceerde 3D radar, COMINT, E / O en zachte en harde doden vermogens in een verenigd gelaagd systeem dat detecteert, discrimineert en neutraliseert kleine moeilijk te detecteren drones, die misschien grof maar effectief waren bewapend. Geavanceerde geautomatiseerde functies zorgen voor voortdurende waakzaamheid tegen deze reële dreiging.

Andere voorbeelden zijn onder meer branddetectiesensoren en een geautomatiseerd wapenstation op afstand (RWS). ELTA is een pionier in het ontwerp en de ontwikkeling van geavanceerde branddetectieradars zoals WindGuard ELM-2133 en StormGuard ELM-2135 . 

ELM-2133 WindGuard: volg automatisch anti-tankraketten. Foto IAI

Deze beproefde systemen, die Active Protection Systems verankeren, detecteren en volgen inkomende bedreigingen zodat ze kunnen worden geneutraliseerd. De RWS integreert een hele reeks sensoren, waaronder radar, E / O en branddetectie-optica ( Othello ELO-5220 ), samen met automatische doelherkenningssoftware om bedreigingen te onderscheiden en erop te reageren.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)