Sheba Medical Center opnieuw in top 10 van beste ziekenhuizen ter wereld

Voor het derde achtereenvolgende jaar heeft het tijdschrift Newsweek het Sheba Medical Center gerangschikt in de “Top 10 van beste ziekenhuizen ter wereld“, en staat het op plek 10 in 2021. De jaarlijkse enquête van “World’s Best Hospitals”, van het tijdschrift Newsweek noemde vandaag opnieuw Sheba’s superieure gezondheidszorg, evenals zijn medische innovatie en baanbrekend onderzoek, aldus het persbericht.

Opgemerkt moet worden dat het Sheba Medical Center te maken kreeg met veel meer wereldwijde concurrentie. De jaarlijkse Newsweek / Statista-ranglijst omvatte meer landen en groeide van 1.000 ziekenhuizen in 2019 tot 2.000 in 2021. Ondanks een verdubbeling van het aantal deelnemende ziekenhuizen, eindigde Sheba nog steeds in de Top 10 in 2021!

Het eerste Nederlandse ziekenhuis op de lijst is het Utrechtse UMC dat op plek 22 staat.

Screenshot voorpagina Newsweek

Professor Yitshak Kreiss, CEO van Sheba Medical Center zei na de bekendmaking van de lijst: “Genomineerd te worden en gerangschikt te worden in de Top 10 van ‘s werelds beste ziekenhuizen voor drie opeenvolgende jaren, onderstreept het imago van Israël als een, klein land met medicijnen van wereldklasse. Dat noemen wij het ‘Sheba Global Impact.’

“Deze eer is ook een bewijs van onze toegewijde staf, die onvermoeibaar heeft gewerkt om geavanceerde medische behandelingen te gebruiken, patiënten uit alle lagen van de bevolking te behandelen in deze uitdagende tijden en hoop zonder grenzen te bieden. We zijn ook vereerd om Israëls nummer 1 ziekenhuis te zijn”, voegde professor Kreiss eraan toe.

Sheba Medical Center bevindt zich op een 200 hectare grote campus en is de thuisbasis van 11 van Israëls nationale gezondheidscentra. Het omvat 4 ziekenhuizen, 2 instituten (Hart & kanker), uitgebreide onderzoekslaboratoria, 159 medische afdelingen en klinieken, evenals diverse educatieve faciliteiten, en is verbonden aan de Universiteit van Tel Aviv.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)