In Israël zijn mondkapjes op straat niet meer verplicht

Ter illustratie. Screenshot YouTube

Opnieuw neemt Israël een stap om terug te keren naar het normale leven: vanaf zondag zijn mondkapjes op straat niet meer verplicht en hoeven leerlingen op lagere scholen niet meer in clusters te zitten.

De sinds maart 2020 geldende verplichting om buiten op straat een mondkapje te dragen is vanaf zondag afgeschaft nu de helft van de bevolking inmiddels tweemaal is gevaccineerd en het aantal nieuwe dagelijkse besmettingen rond de 200 per dag ligt.

In binnenruimten blijft de verplichting om neus en mond te bedekken wel bestaan.

Daarnaast zullen leerlingen van lagere scholen vanaf vandaag niet meer in clusters worden geplaatst, waardoor er normaal les kan worden gegeven.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)