Vanaf 23 mei worden gevaccineerde toeristen in Israël toegelaten

Ter illustratie. Screenshot YouTube

Goed nieuws voor iedereen die naar Israël wil komen: het Israëlische ministerie van Volksgezondheid maakte dinsdag bekend dat vanaf 23 mei toeristen het land weer mogen bezoeken.

Er zijn echter wel voorwaarden aan een bezoek verbonden, toeristen zullen een PCR-corona-test moeten ondergaan voordat ze in het vliegtuig stappen en nog een PCR-test en een serologische test wanneer ze op Ben-Gurion Airport aankomen om te bevestigen dat ze gevaccineerd zijn of hersteld van het virus.

Ook wordt er een limiet gesteld aan het aantal toeristen dat per dag wordt toegelaten, dit om te voorkomen dat nieuwe mutaties het land binnenkomen.

“Israël is de eerste gevaccineerde staat en de burgers van Israël zijn de eersten die daar de voordelen van plukken”, zei minister van Volksgezondheid Yuli Edelstein.

“Nadat we de economie hebben geopend, is het tijd om het toerisme zorgvuldig en bedachtzaam te faciliteren. Des te meer omdat het een van de belangrijkste industrieën is die ernstig beschadigd is geraakt in het jaar van het coronavirus. We zullen de opening voor toeristen te allen tijde in de gaten blijven houden in overeenstemming met de morbiditeitsgegevens”, aldus Edelstein.

Voor onze Nederlandse lezers die graag Israël willen bezoeken: zorg dat je wordt gevaccineerd, oefen druk uit op de GGD of minister Hugo de Jonge en hopelijk zien we jullie snel in Israël, maar of je zo muzikaal wordt ontvangen zoals op onderstaande video is niet zeker.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)