Record van 1 miljard dollar aan investeringen in Israëlische hightech op één dag in april

TipRanks-medewerkers vieren een financieringsronde van $ 77 miljoen. Foto met dank aan TipRanks via ISRAEL21C

Na een maand die werd gekenmerkt door mega-investeringen en een kwartaal waarin Israëlische bedrijven een recordbedrag van 5 miljard dollar (4,2 miljard euro) ophaalden, werd verwacht dat april de prestaties op het gebied van fondsenwerving op z’n minst zou evenaren.

In de eerste week van de maand werd op één dag ongeveer 1 miljard dollar (840 miljard euro) aan investeringen gemeld.

De twee bedrijven die het grootste deel van dat bedrag voor hun rekening nemen, behoren tot de vele unicorns van IsraëlTrax Image Recognition 640 miljoen dollar (538 miljoen euro) en Redis Labs 110 miljoen dollar (92 miljoen euro).

Trax gebruikt computervisie en andere digitale technologieën om het kleinhandel landschap opnieuw uit te vinden voor meer dan 250 bedrijven en retailers in verpakte consumentengoederen in meer dan 90 landen. Redis Labs helpt klanten met een volledig beheerde serverloze cloud databaseservice.

In de eerste week van april werd ook 77 miljoen dollar (65 miljoen euro) geïnvesteerd in fintech-bedrijf TipRanks en 75 miljoen dollar (63 miljoen euro) in WhiteSource, een open source-platform voor beveiliging en licentiemanagement.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)