Het jaar 2021 begint met recordinvesteringen in Israëlische startups

Ter illustratie. Screenshot YouTube

Na een recordjaar waarin ongeveer 10 miljard dollar aan investeringen naar Israëlische bedrijven vloeide, bedroeg het gerapporteerde bedrag aan ingezamelde fondsen in januari meer dan 1,2 miljard dollar, het hoogste bedrag in één maand ooit.

Het hoogste gerapporteerde bedrag was 300 miljoen dollar door Rapyd, dat fintech-services in apps integreert, in een serie D-ronde.

Rapyd, nu gewaardeerd op 2,5 miljard dollar, is een van de vijf particuliere bedrijven met een waarde van minstens 1 miljard dollar, die het merendeel van de in januari gerapporteerde fondsen hebben opgehaald. Israël heeft de meeste particuliere bedrijven in de durfkapitaalindustrie per hoofd van de bevolking.

De andere vier zijn nieuw in de eenhoornclub – OwnBackup, Melio en K Health uit Tel Aviv en DriveNets uit Ra’anana.

OwnBackup, dat gegevensuitval elimineert door automatische back-ups en snel herstel, heeft 167,5 miljoen dollar opgehaald en wordt gewaardeerd op 1,4 miljard dollar.

Melio, dat kleine bedrijven in staat stelt leveranciers en aannemers te betalen via gratis bankoverschrijving of creditcard, heeft 110 miljoen dollar opgehaald om uit te breiden naar de Verenigde Staten. Het wordt nu geschat op 1,335 miljard dollar.

DriveNets, een netwerksoftwarebedrijf, haalde 208 miljoen dollar op in een serie B-financieringsronde die de waardering op meer dan 1 miljard dollar brengt. AT&T, een van de grootste netwerken ter wereld, gebruikt DriveNets Network Cloud als zijn belangrijkste routeringsoplossing.

K Health, een telegeneeskunde platform, haalde 132 miljoen dollar op in een Series E-ronde tegen een waardering van 1,4 miljard dollar.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)