Universiteit van Tel Aviv bereidt studenten voor op de cyberrevolutie

Voorafgaand aan de jaarlijkse ‘Cyber Week‘ die dit jaar van 20 juni tot 24 juni plaats vindt, heeft de universiteit van Tel Aviv (TAU) een eerste in zijn soort internationaal programma gelanceerd. Hiermee kunnen studenten politiek, cyber- en overheidsstudies combineren in één academisch programma, aldus The Jerusalem Post.

De universiteit van Tel Aviv speelt in op de groeiende rol die cyber speelt en zal blijven spelen in deze snel veranderende wereld. Daarom is besloten een platform te creëren waarmee studenten kunnen beginnen met het verkennen van de ingewikkelde relatie tussen de cyber-digitale revolutie en andere belangrijke studiegebieden inclusief politiek, samenleving en economie.

Hoewel het nieuwe programma dit jaar pas als kleinschalige pilot is gelanceerd, wordt verwacht dat het volgend jaar aanzienlijk zal uitbreiden.

De lessen van het nieuwe programma worden in het Engels gegeven. Hierbij zullen slechts minimale eisen worden gesteld waardoor men hoopt masterstudenten uit het buitenland – en uit verschillende vakgebieden aan te trekken.

Volgens Professor Eviatar Matania, de persoon die het programma leidt en voormalig hoofd van het Israël National Cyber ​​Bureau, zal het programma openstaan voor mensen met of zonder technologische achtergrond, “omdat het de niet-technologische kanten van de cyber- en digitale wereld wil begrijpen: moderne economie, big data, kunstmatige intelligentie, cyberdreigingen en cyberveiligheid, en de daaruit voortvloeiende veranderingen in de samenleving, cultuur en politiek”.

Professor Matania merkte op dat het programma al veel studenten van over de hele wereld heeft aangetrokken.

“Israël is een wereldmacht in cyber, cyber-digitale en kunstmatige intelligentie, en daarom zijn studenten van over de hele wereld, waaronder de VS, China, India en vooraanstaande Europese landen, geïnteresseerd in ons programma”, legt hij uit.

“Wanneer mensen aan cyber denken, denken ze aan cyberaanvallen , maar we proberen deze verouderde perceptie te doorbreken. Cyber ​​is veel meer dan aanvallen en veiligheid. Het is de nieuwe economie, politiek en cultuur en van nieuwe samenleving”, zegt hij.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)