Aan de fantasie van de Palestijnse leiders komt geen einde “Israël en haar leiders zijn nazi’s”

Foto via PMW

Net wanneer je denkt ‘erger kunnen de leugens en fantasieën niet worden, komen de leiders van de Palestijnse Autoriteit (PA) weer met nieuwe verhalen die door velen in Europa voor waar worden aangenomen.

Als onderdeel van haar propagandacampagne tegen Israël demoniseert de Palestijnse Autoriteit regelmatig Israël en Israëlische leiders door ze te vergelijken met nazi’s en nazisme.

Palestinian Media Watch heeft er een aantal onder elkaar gezet:

Netanyahu is Hitler – Antisemitische Fatah-cartoon (hierboven)

Tekst: “Hij heeft de Palestijnen vermoord met het wapen van racisme!”
Tekst op cartoon: “Adolf Netanyahu”
[Website van de Fatah-commissie voor informatie en cultuur, 16 februari 2021]

Eerder werd Naftalie Bennett, de leider van de rechtse Yamina partij, vergeleken met Eichmann.

Terwijl PA TV beelden liet zien van de nazi-vernietiging van Joodse bedrijven en synagogen tijdens Kristallnacht, zei de PA-tv-presentator: “Zij [Israël] doen de Palestijnen precies wat Hitler hen heeft aangedaan. Wat Eichmann de joden in Oostenrijk heeft aangedaan, doen ze … Naftali Bennett doet ons precies. Ze hebben de ervaring gekopieerd.” [Officiële PA-tv, uit het Israëlische archief, 6 april 2021]

Op-ed in het officiële PA-dagblad: Israël lijkt het meest op nazi-Duitsland: “Ongeveer 73 jaar na de oprichting wordt Israël een staat die het meest lijkt op nazi-Duitsland , een technologisch geavanceerde maar ideologisch mislukte staat.” [Officieel PA-dagblad Al-Hayat Al-Jadida, 29 maart 2021]

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)