Meisje van 12 jaar zamelt 70.000 shekel in voor ALYN ziekenhuis

Yazmine Bloch. Screenshot FundMe

Tijdens de voorbereidingen voor haar Batmitswa realiseerde, de oorspronkelijk uit Engeland afkomstige maar nu in Israël wonende 12-jarige Yazmine Bloch, zich al snel dat er wegens de coronapandemie maar weinig gasten op haar Batmitswa aanwezig konden zijn.

Ze besloot om in plaats van cadeaus aan haar gasten te vragen geld te doneren op een door haar opgezette crowdfundings-pagina voor het ALYN ziekenhuis voor kinderen met een handicap.

“Hallo! Ik ben Yazmin en het is mijn Batmitswa op Purim volgende maand. Ik zou de kinderen van ALYN willen betrekken bij de viering van mijn Bat Mitswa door ze de ontvangers te maken van mijn geldinzamelingsactie Batmitswa-project, dus ik heb besloten dat in plaats van het ontvangen van geschenken van familie en vrienden, ik liever zou hebben dat al het geld dat als geschenk wordt ontvangen, naar de kinderen van ALYN gaat. Gezien het feit dat muziek een passie van mij is, ben ik zo opgewonden om geld in te zamelen om muziekinstrumenten te maken, zodat elk kind bij ALYN dat een muziekinstrument naar keuze wil bespelen, dit kan doen, ongeacht hun fysieke beperkingen. “

Inmiddels heeft Yazmin via de door haar op FundMe opgezette crowdfundingspagina om te doneren aan het ALYN Orthopedisch Ziekenhuis en Rehabilitatiecentrum in Jeruzalem, met succes al meer dan 70.000 shekel (€ 17.800) opgehaald. 

Yazmin werd geïnspireerd door haar familiegeschiedenis met donaties en vrijwilligerswerk voor het ziekenhuis en door het verhaal van Megillat Esther, dat ze had leren lezen voor haar Batmitswa.

ALYN is gespecialiseerd in het helpen van kinderen met een handicap en Yazmine is verheugd de vierde generatie in haar familie te zijn die het ziekenhuis helpt ondersteunen.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)